Zalău: Vrei gratis un frigider sau un cuptor cu microunde nou? Aruncă-l pe cel vechi. Află aici detalii

Ultima actualizare:

După eşecul Campaniei „Marea Debarasare”, în cadrul căreia foarte mulţi dintre locuitorii Zalăului au refuzat să se despartă de electrocasnicele vechi, chiar dacă unele nu mai funcţionau de ceva vreme, Primăria Zalău şi Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec au iniţiat o altă campanie. De data aceasta, campania, intitulată „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!“, îi recompensează pe cei care îşi aruncă vechiturile din case.

Patru centre deschise

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Manuela Ghiuruţan, punctele de colectare vor fi deschise sâmbătă, 7 mai, de la ora 11.00, în patru zone din oraş: Piaţa Agroalimentară Dumbrava Nord, Benzinăria Petrom din cartierul Porolissum, Magazinul Codiflor din cartierul Brădet şi Benzinăria Inserco (vizavi de Casa Armatei). Zălăuanii îşi pot aduce aici aparatura veche sau stricată până sâmbătă la ora 17.00. Cei care au aparate vechi şi voluminoase pot solicita astăzi şi mâine transportul de la domiciliu, la numărul de telefon 0742-490.840.

Toţi cei care vor renunţa, în această campanie, la electrocasnicele vechi vor participa la o tombolă, unde sunt puse în joc şase frigidere şi zece cuptoare cu microunde, oferite de producătorul de electrocasnice Candy, partener în campanie. Tragerea la sorţi a câştigătorilor va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00, la sediul Primăriei. După extragere, RoRec va afişa pe site-ul propriu (www.rorec.ro) lista cu câştigătorii şi îi va anunţa şi telefonic sau prin sms.

Modalitate atractivă

„În urma discuţiilor cu reprezentanţii ROREC, am stabilit că modalitatea de colectare a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice ar putea fi mult mai atractivă pentru cetăţeni, sub această formă, de acordare de premii ca urmare a tombolei care va fi organizată. Scopul este clar, de a reduce depozitarea sau aruncarea aparaturii vechi, uzate, în alte locuri, decât cele amenajate, deci reducerea poluării” spune Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău.

Declaraţie: „O astfel de campanie mă stimulează să scap de vechiturile de prin casă. Cred că voi duce şi eu un calculator vechi“ Rozalia Nemeti, pensionară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net