Vremea în weekend: temperaturi foarte ridicate, dar și furtuni în toată țara

furtuna-bucuresti.jpg

fulgere pe cerul bucurestiului
Va ploua în averse cu tunete și fulgere
foto: arhiva Click!

Vremea va fi caldă la început de weekend, mai ales în partea sudică a țării, unde temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei în această perioadă, informează Agenția Națională de Meteorologie, citată de Mediafax.

Cerul va fi variabil, iar după amiază se vor înregistra ploi în averse în zonele de deal şi de munte, şi izolat în rest. Vântul va avea intensificări în timpul ploilor iar maxima zilei va ajunge la 27 de grade Celsius.
La noapte va ploua în averse cu tunete şi fulgere mai ales în vestul ţării şi izolat şi în rest. Vor fi şi condiţii de grindină iar cantităţile de apă vor fi însemnate. Vântul va avea intensificări la munte şi în sud-est iar minimele termice vor fi cuprinse între 7 şi 13 grade.
Instabilitatea atmosferică se accentuează duminică. Se vor semnala averse şi descărcări electrice în cea mai mare parte a ţării iar izolat cantităţile de apă vor fi însemnate. Vântul va avea intensificări în est, sud-est şi la munte iar maximele termice vor scădea faţă de zilele precedente. Se vor înregistra temperaturi cuprinse între 17 şi 23 de grade Celsius.

Loading...

Citește și

  • Minivacanța de 1 mai a adus cu sine și niște fenomene meteorologice destul de neobișnuite pentru această perioadă. Dacă până acum ne-am bucurat de timpul plăcut de afară, mercurul din termometre urcând chiar și până la 23, 24 de grade, iată că vremea nu dezminte încă, Mama Natură confirmându-și din nou forța.

  • furtuni, grindina, sfaturi

    Grindină, vijelii, fulgere, tunete, inundaţii… Natura se va dezlănţui zilele următoare şi putem cădea victime la fiecare pas. Click! te învaţă cum să “fentezi” vitregiile vremii!