Vremea se răcește radical! Ninsori la munte și ploi în restul țării până sâmbătă

zapada-la-munte.jpg

Zăpadă la munte
La munte se va depune un strat semnificativ de zăpadă
Foto: Pixabay
Citeste tot despre: 

Vești proaste de la meteorologi! Până sâmbătă dimineaţă, vremea se va răci considerabil, temperaturile fiind mai scăzute decât normalul perioadei. De asemenea, se vor înregistra ploi însemnate cantitativ, iar la munte vor fi ninsori şi vântul va sufla cu putere.

Se apropie iarna! Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă până sâmbătă, la ora 10.00, potrivit news.ro.

”Temporar va ploua, îndeosebi în jumătatea de sud a ţării, unde local se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 20...25 l/mp, iar îndeosebi în zona de munte a Olteniei, izolat 40...60 l/mp. Vremea se va răci treptat, astfel încât vineri (22 noiembrie) şi sâmbătă (23 noiembrie) în jumătatea estică a teritoriului se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei”, a transmis ANM.

Zăpadă la munte

În zona montană, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă semnificativ. Joi seară (21 noiembrie), trecător, precipitaţii mixte ce pot determina depuneri de polei, se vor semnala şi în Moldova, estul şi sud-estul Transilvaniei şi în dealurile Munteniei.

La munte, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70...80 km/h, spulberând trecător zăpada. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi şi în zonele mai joase de relief.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1