Viscol puternic în weekend! Cod portocaliu în București și 11 județe

ninsori-si-vant-puternic.jpg

cod portocaliu viscol ninsori bucurest
Meteorologii au anunțat ninsori și vânt puternic pentru acest weekend
Foto: Arhiva Click!

În acest weekend, iarna își intră în drepturi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de viscol în 11 județe din țară și în București, începând de sâmbătă (16 ianuarie), ora 20.00. Codul este valabil până duminică (17 ianuarie) la aceeași oră.

Meteorologii au anunțat cod portocaliu de viscol. Astfel, în județele Ilfov (inclusiv Municipiul București), Buzău, Prahova, Ialomița, Giurgiu, Călărași, Brăila, Călărași,  Vrancea și Galați, viscolul va fi temporar puternic, viteza vântului la rafală depășind 70-80 km/h. Zăpada va fi troienită și vizibilitatea va fi redusă sub 50 m. În județele Constanța și Tulcea, viscolul va avea o intensitate maximă, începând din primele ore ale dimineții de duminică, 17 ianuarie.

Meteorologii atrag atenția că în celelalte regiuni ale țării ninsorile vor fi temporare, iar viteza vântului la rafală va fi de 35-45 km/h.

cod-portocaliu.jpg

cod portocaliu viscol ninsori bucuresti
Harta zonelor vizate de codul portocaliu
Foto: Mediafax

 

Începând din seara de sâmbătă, 17 ianuarie, aria ninsorilor se va extinde dinspre Lunca Dunării și va cuprinde treptat regiunile sudice și sud estice, precum și zona Carpaților de Curbură. Se va depune un strat de zăpadă consistent în aceste regiuni, iar vântul va avea intensificări cu vitize de 55-65 km/h.

Pentru judeţele Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj și Mehedinţi intră în vigoare codul galben.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1