Vine gerul! Duminică vor fi minus 10 grade la prânz

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pregătiți-vă de un episod de iarnă geroasă, avertizează meteorologii ANM.

Temperaturile au început deja să scadă, iar de duminică, 25 februarie, vom avea minus 10 grade pe timpul zilei în toată țara, scrie stirileprotv.ro. De vină pentru această vreme rea este un vortex polar care afectează toată Europa. De săptămâna viitoare, meteorologii spun că va fi mult mai frig de atât.

Senzația de ger va fi amplificată de vânt puternic. Acest val de frig este o anomalie meteorologică. Totul pornește de la un vortex polar explică climatologul ANM Roxana Bojariu.

“Acum, la 30 km deasupra Polului Nord am avut o încălzire de 50 de grade Celsius peste valoarea înregistrată înainte, iar această perturbație favorizează pătrunderea aerului rece dinspre nord, la latitudini mult mai joase, practic toată Europa va fi afectată.” Încălzirea neobișnuită de la Polul Nord a fost cauzată în mare parte de micșorarea suprafeței de gheață, scrie aceeași sursă. 

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net