VIDEO Zeci de localităţi devastate de ploi şi furtuni. Mai multe persoane au fost salvate în ultimul moment

inundatii-.jpg

Inundaţii la Varsolt si Hereclean. imaginile au fost surprinse de Grosos Dan
Inundaţiile au măturat localităţile din Varsolt şi Hereclean
foto: captura Facebook Grosos Dan

Precipitaţiile abundente din ultimele 24 de ore au devastat 34 de localităţi din 12 judeţe. Viiturile şi inundaţiile au distrus gospodăriile oamenilor. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în Bihor, un adult şi un copil surprinşi de viituri pe stradă, respectiv într-o maşină au fost salvaţi, alte trei persoane fiind evacuate de pompieri din locuinţă.

Potrivit rapoartelor Inspectorarului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), cele 34 de localităţi afectate sunt din judeţele Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Constanţa, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Sălaj şi Suceava. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 205 curţi, 63 de subsoluri şi beciuri şi 40 de locuinţe.

Salvaţi în ultima clipă din calea puhoaielor

Situaţii deosebite au fost înregistrate în judeţul Bihor, unde, din cauza nivelului crescut al apei, mai multe persoane s-au adăpostit în autoturism sau în podul casei. Astfel, în localitatea Vârciorog au fost salvaţi un adult care se afla pe stradă în momentul manifestării viiturii, precum şi un copil aflat într-un autoturism, iar în localitatea Hotar trei persoane adăpostite în locuinţă au fost evacuate de pompieri.

Totodată, în localitatea Vişeu de Sus din judeţul Maramureş se acţionează cu utilaje ale autorităţilor locale pentru refacerea carosabilului pe cele trei străzi distruse parţial de ape, accesul către 120 de gospodării realizându-se doar pietonal.

De asemenea, din cauza apei acumulate şi a aluviunilor depuse pe carosabil, circulaţia rutieră a fost temporar afectată pe 4 drumuri naţionale (DN 1 - Bihor, DN 1F - Sălaj, DN 28 - Iaşi şi DN 1F - Sălaj) şi un drum judeţean (DJ 191D - Sălaj), iar pe un drum naţional (DN 24C - Iaşi) circulaţia rutieră este întreruptă. Totodată, circulaţia feroviară este întreruptă pe secţia de cale ferată 606 între localităţile Paşcani şi Ruginoasa.

Vineri dimineaţă, mai sunt în desfăşurare intervenţii pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor în judeţele Iaşi şi Maramureş. Pompierii acţionează cu motopompe pentru evacuarea apei din gospodăriile cetăţenilor, dar şi cu mijloace specifice pentru înlăturarea aluviunilor şi materialelor rămase în urma scurgerii apelor.

Pentru dispunerea măsurilor de autoprotecţie de către cetăţeni, în judeţele care s-au aflat sub incidenţa avertizărilor de fenomene meteorologice imediate Cod portocaliu, au fost emise 16 mesaje de avertizare pentru populaţie prin sistemul Ro-Alert.

 

 

Citeşte şi: Atenție! E cod galben de ploi și furtună până sâmbătă

Citeşte şi: Alertă meteo! Ploi, grindină şi vijelii lovesc 37 de judeţe. Vezi care sunt zonele afectate

 

 

Sursa Facebook: Grosos Dan

Loading...

Citește și

  • tornada din judetul calarasi

    Una dintre cele mai utilizate aplicații meteo pe telefon, AccuWeather, a emis duminică seara o alertă de tornadă, în Bucureşti, în premieră pentru România. Persoanele care au pe telefonul mobil o aplicaţie de starea vremii, de prognoză meteo mai ales, au avut duminică surpriza vieţii lor după ce în urmă cu doar cinci zile o tornadă similară a avut loc la Drajna fără să se aştepte cineva la acest lucru.

  • De astăzi, 15 mai, ora 11.00, până vineri 17 mai, ora 10, este în vigoare o avertizare meteo de averse însoțite de fenomene meteo, inclusiv grindină în cea mai mare parte a țării

    Ciclonul din Marea Mediterană care bântuie prin Europa a ajuns astăzi în nord-vestul țării și continuă să afecteze și Banatul. Meteorologii ANM au actualizat prognoza pentru ziua de astăzi, 15 mai. Au emis un nou ”cod galben” de ploi și un altul de vânt nebun.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1