Prognoza meteo: Vine gerul în România! În ce zone se așterne deja iarna

Ultima actualizare:

    Meteorologii anunţă că va veni frigul în mare parte din țarăFoto: Arhiva Click!
Meteorologii anunţă că va veni frigul în mare parte din țarăFoto: Arhiva Click!

Iarna pare că își intră pe deplin în drepturi în aceste zile, în România! Decembrie vine cu ger, spun meteorologii. În prima parte a intervalului, temperaturile mai scăzute decât ar fi normal vor aduce ger în mai multe zone ale ţării. Ulterior este estimat un regim termic apropiat de cel obişnuit la începutul lunii decembrie.

Iată prognoza meteo pentru fiecare regiune

Banat 

Prima parte a intervalului va fi caracterizată de o vreme în general mai rece decât normal, cu medii ale temperaturilor maxime de 4…8 grade, mai scăzute în zonele de câmpie şi depresionare unde ceaţa va persista şi cu valori minime negative, în general de -4…0 grade. În perioada 29 noiembrie – 02 decembrie, încălzirea semnificativă a vremii va determina valori peste cele climatologic specifice, cu 8…12 grade ziua şi 2…5 grade noaptea, mediat regional.  

Crișana

Vremea va fi rece în primele zile ale intervalului – dimineaţa şi noaptea în toată regiunea, iar pe parcursul zilelor în special în zonele joase (unde vor persista nebulozitatea stratiformă şi ceaţa), astfel că media maximelor va fi de 3…6 grade, iar a minimelor de -5…-1 grad. Între 29 noiembrie şi 02 decembrie, temperaturile vor fi în creştere apreciabilă, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie regională de 8…12 grade ziua şi 2…5 grade noaptea.  

Transilvania

Prima parte a perioadei de referinţă va fi caracterizată de o vreme rece în cursul nopţilor şi al dimineţilor, cu medii ale temperaturilor minime de -8…-4 grade şi ger în zonele depresionare din estul regiunii, unde se vor înregistra valori sub -10 grade; maximele vor oscila între 0…2 grade în zonele joase unde ceaţa va persista şi 7…9 grade în cele de relief mai înalt.   Între 29 noiembrie şi 2 decembrie se va resimţi o încălzire a vremii ce se va concretiza prin medii de temperatură de 7…12 grade ziua şi -2…2 grade noaptea (cu valori uşor mai mici în depresiunile perimontane şi intramontane). Estimările  indică pentru ultimele zile din interval un regim termic în jurul celui specific la începutul lunii decembrie. În prima parte a intervalului, regimul pluviometric va fi deficitar, în jurul datei de 30 noiembrie local vor fi ploi slabe, apoi temporar vor fi condiţii pentru precipitaţii.  

Citește continuarea articolului pe adevarul.ro

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net