Prognoza meteo. Vijelii, vreme instabilă, dar și temperaturi foarte ridicate

Ultima actualizare:

    Aglomerație mare pe Litoralul românescfoto: Blitz
Aglomerație mare pe Litoralul românescfoto: Blitz

Vineri, 17 iulie, vremea devine instabilă în jumătate din țară, în timp ce în sud-est se anunţă caniculă. Maximele pleacă de la 22 de grade în Dealurile de Vest şi ajung la 33 de grade în Lunca Dunării.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vineri, 17 iulie, în regiunile vestice, nordice şi centrale, la deal şi la munte, iar seara şi noaptea cu o probabilitate destul de ridicată şi în cele sud-vestice, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, iar valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul anterior. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări, averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii, scrie Adevarul.ro.În restul teritoriului, vremea se va menţine local călduroasă în orele amiezii, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 şi 33 de grade, iar cele minime între 10 şi 20 de grade.

Cum va fi vremea în București

În Bucureşti, vremea se va menţine călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 32-33 de grade, iar cea minimă de 17-18 grade.

Cum va fi vremea în weekend

Sâmbătă se va face foarte cald în est şi în sud-est, iar prin Bărăgan se vor atinge 34 de grade, la umbră. În celelalte zone se anunţă răcoare şi multă instabilitatea. Vor fi ploi torenţiale, cantităţi mari de apă şi se pot produce vijelii.

Duminică avem parte de atmosfera instabilă. Ploile vin în vest, nord şi centtru, iar în noaptea următoare ajung şi prin sud. Vor fi averse destul de abundente şi s-ar putea să cadă grindină. În sud-est avem tot vreme caldă şi 33 de grade, la umbră.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 şi 33 de grade, iar cele minime între 10 şi 19 grade, uşor mai ridicate pe litoral.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net