Prognoza meteo pe patru săptămâni. Cum va fi vremea până la jumătatea lui august

termometru-canicula.jpg

termometru
Prima jumătate a lunii august va fi una călduroasă

Meteorologii au emis prognoza meteo pe patru săptămâni, ar vremea până la jumătatea lunii august se va încadra în limitele normale perioadei. Pe alocuri, în anumite zone, am putea avea partea de caniculă, dar și de ploi.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Vremea în august

ANM a emis prognoza meteo pe patru săptămâni, până la data de 16 august, iar veștile sunt bune. Va fi cald, tempraturile vor fi chiar ridicate în anumite ozne din țară, însă această vreme însorită va alterna cu perioade de instabilitate atmosferică. 

Săptămâna 19.07.2021 – 26.07.2021

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest se vor situa ușor sub cele specifice pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice și sud-estice, iar în restul teritoriului va fi excedentar, mai ales în zonele montane și în nord-estul extrem.

Săptămâna 26.07.2021 – 02.08.2021

Cu excepția sud-estului extrem, temperaturile medii ale aerului vor avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în vest și sud-vest.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile sudice și în zonele montane aferente. Excepție va face nord-vestul extrem, unde regimul pluviometric va tinde către un ușor excedent.

Săptămâna 02.08.2021 – 09.08.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi excedentar, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice. Excepție va face extremitatea de sud și de sud-est a țării, unde cantitățile de apă vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 09.08.2021 – 16.08.2021

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi ușor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1