Prognoza meteo pe două săptămâni. Uite cât de cald va fi! Temperaturile ajung și la 24 de grade

Ultima actualizare:

Vin vești îmbucurătoare de la meteorologi. Temperaturile încep să crească, iar în următoarele două săptămâni vom avea zile însorite și fără prea multe ploi. Va fi vreme bună în toate regiunile țării., în unele înregistrându-se chiar și 24 de grade. Însă, săptămâna aceasta rămâne frig în Transilvania, Maramureș și Moldova. De asemenea, după 13 aprilie, se așteaptă precipitații în mai multe regiuni.

O încălzire semnificativă începe să se sesizeze încă din următoarele zile. În Crișana, Banat, Muntenia, și Oltenia temperaturile depășesc 20 de grade Celsius pe perioada zilelor. Meteorologii anunță însă că vremea va fi schimbătoare și spre finalul săptămânii viitoare își vor face apariția și ploile

Sunt câteva regiuni în care primăvara se simte și în gradele din termometre. În altele este încă frig și temperaturile vor crește abia începând cu săptămâna viitoare.

Vremea în Banat

Săptămâna aceasta vremea va intra într-un proces de încălzire. Astfel, de la o medie regională a valorilor maxime de 16 grade, se va ajunge la 24 de grade în 11 și 12 aprilie. Vor crește și temperaturile minime, media acestora urmând să ajungă la 7 grade. Până la 12 aprilie nu se vor semnala precipitații.

În a doua săptămână, se va mai răci puțin. Sunt estimate valori mazime de aproximativ 19 grade și minime 8 grade. De asemena, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere.

Vremea în Crișana

Săptămâna aceasta vremea se va încălzi treptat și temperaturile maxime vor urca până la 24 de grade. Diminețile vor fi însă reci, cu cel mult 2 grade în termomentre. Nici precipitații nu se anunță.

După 13 aprilie sunt estimate temperaturi în limte normale pentru această perioadă, respectiv, maxime de aproximativ 18 grade și minime de 6 grade. Iar ploile încep să își facă apariția.

Vremea în Transmilvania

În această zonă, primul interval de prognoză vine cu vreme rece, iar al doilea interval cu temperaturi de peste 20 de grade.

Astfel, săptămâna aceasta vremea va fi rece mai ales în timpul nopților și dimineților, cu temperaturi minime de -5 și maxime de 16 grade. Însă posibilitatea apariției precipitațiilor este scăzută.

Din 13 aprilie, totul se schimă radical și temperaturile cresc la valori peste mediile multianuale. Vor fi maxime de 20 de grade și minime de 4 grade. După această perioadă caldă, este prognozată din nou o scădere a temperaturii, astfel media maximelor termice se va încadra între 14 și 16 grade, iar a celor minime va fi în jur de 2 grade.Este posibil să își facă apariția și ploile după 13 aprilie.

Vremea în Maramureș

Și în această zonă, cel puțin în următoarele câteva zile, vremea va fi rece în timpul nopților și dimineților, cu o medie a temperaturilor minime în jur de -2 grade. Maximele vor urca în timpul zilelor până la cel mult 17 grade. Nu vor fi precipitații nici aici. Spre weekend vremea va deveni caldă pentru această perioadă, iar până în 13 aprilie se vor înregistra temperaturi maxime în jur de 20 de grade și minime ce vor ajunge la o medie de 6 grade.

După 13 aprilie se răcește din nou, astfel că valorile maxime estimate vor fi în jur de 15 grade, iar media minimelor va fi de 3-4 grade. Și probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește după data de 13 aprilie.

Vremea în Moldova

Până joi, vremea va fi rece în timpul nopților și dimineților, cu o medie a temperaturilor minime în jur de 0 grade și maxime în creștere ușoară spre 16 grade. Apoi se schimbă situația. Vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă astfel încât pe 12 și 13 aprilie, valorile maxime vor ajunge la 21 de grade și minimele vor ajunge la o medie de 6-7 grade. După această dată, se estimează o revenire a temperaturii spre valori normale, cu media temperaturilor maxime în jurul a 16 grade, iar a minimelor de 4-5 grade. Nu se anunță precipitații, însă sunt totuți posibile ploi tecătoare după 17 aprilie.

Vremea în Dobrogea

Aici vremea se va încălzi treptat până vineri, 10 aprilie, când media valorilor maxime va ajunge la 17 grade, iar minimele vor fi de 8 grade. Acest regim termic se va menține până pe 14 aprilie. După această dată, se estimează trecerea spre valori termice ușor sub cele normale pentru această regiune, cu o medie a maximelor în jurul a 15 grade și a minimelor de 5-6 grade.În perioada 14-18 aprilie este posibil să apară și ploi slabe.

Vremea în Muntenia

Până joi, vremea va fi rece în timpul nopților și dimineților, când temperaturile vor avea valori de cel mult 2 grade. Maximele ajung pe la 17 grade. Și așa va fi până pe 13 aprilie când vremea va deveni treptat mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă astfel că se vor înregistra valori termice maxime, în medie, în jurul a 22 de grade. Minimele vor crește până la 8 grade.

După 13 aprilie se estimează o revenire a temperaturii spre valori în jurul celor normale cu media temperaturilor maxime în jurul a 18 grade, iar a minimelor de 6-7 grade. Spre finalul celei de-a doua săptămâni este posibil să se înregistreze și ploi slabe.

Vremea în Oltenia

Luni, marți, miercuri și joi, vremea va fi rece în timpul nopților și dimineților, mercurul în termometre urcând până la cel mult 1-2 grade. În Timpul zilei se vor înregistra cel mult 16 grade. Însă vremea se încălzește până pe 13 aprilie, dată la care se vor înregistra temperaturi maxime de 21 de grade, iar minime de 8 grade. După această dată temperaturile vor scădea din nou spre valorile normale, cu maxime de 17 grade și minime de 6 grade. Trecător vor fi posibile precipitații slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalul 14-18 aprilie.

Vremea la munte

Până vineri, vremea se va încălzi treptat. Temperaturile maxime vor urca până la 11 grade, iar minimele la 1-2 grade. După 13 aprilie, se va răci din nou, ajungând sub cele normale pentru această regiune,  cu o medie a maximelor în jurul a 6 grade și a minimelor de -1-0 grade. Se estimează precipitații în general slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalul 13-18 aprilie.

Pe ansamblu, în această perioadă va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obișnuit, la nivelul întregii țări. Temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între 3-18 grade, abaterile termice pozitive fiind de 1- 6 grade în cea mai mare parte a ţării.

Citește și: 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net