Prognoza meteo 12 august: Se extinde codul portocaliu. Maximele vor ajunge la 38 de grade

vremea_miercuri.jpg

prognoza meteo 12 august foarte cald
Prognoza meteo 12 august ne anunță că astăzi temperaturile vor depăși, pe alocuri, 38 de grade Celsius
foto: Click!

Ziua de 12 august vine cu vreme caniculară în toată țara, dar mai ales în în vestul, nordul și sud-vestul țării. Click! îți prezintă starea vremii în fiecare zi. Astăzi, cerul va fi senin, iar ploi slabe, de scurtă durată, vor fi posibile doar izolat, mai ales la deal și la munte.

Prognoza meteo 12 august releva faptul că, de miercuri atenționarea cod portocaliu de disconfort termic se va extinde la alte șapte județe (Timiș, Caraș Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu). În aceste zone urmând să se înregistreze temperaturi maxime de 37 - 38 de grade. De asemenea, disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

Prognoza meteo 12 august - în țară

harta_miercuri.jpg

prognoza meteo 12 august canicula
Prognoza meteo 12 august ne spune că astăzi va fi foarte cald în majoritatea regiunilor țării
foto: Click!
 • Potrivit datelor din prognoza meteo 12 august, vremea va fi în continuare caniculară după-amiaza în majoritatea zonelor, iar disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a depăși local pragul critic de 80 de unități.
 • Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și condiții pentru ploi slabe, de scurtă durată la munte și în regiunile sudice, potrivit datelor din prognoza meteo 12 august.
 • Vântul, potrivit datelor din prognoza meteo 12 august, va fi moderat în sud-est și va sufla în general slab în restul teritoriului.
 • Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 22 de grade, mai scăzute în zonele depresionare, până spre 9…10 grade în cele ale Carpaților Orientali, conform datelor din prognoza meteo 12 august.
 • La munte, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și conditii de ploi slabe, de scurtă durată, conform datelor meteorologice din prognoza meteo 12 august.
 • Conform datelor meteorologice din prognoza meteo 12 august, pe litoral, miercuri se anunță vreme călduroasă și până la 32 de grade Celsius. Vântul va avea intensificări trecătoare pe timpul zilei. Apa mării va avea între 25 și 27 de grade în aceste zilele.

Prognoza meteo 12 august - în București

 • În București, prognoza meteo 12 august anunță că vremea va fi caniculară în a doua parte a zilei când temperatura aerului va urca până în jurul a 36…37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.
 • După cum arată prognoza meteo 12 august, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare. Vântul va sufla slab până la moderat. Minima termică va fi de 20…21 de grade.

Prognoza meteo pentru următoarele două zile

harta_joi_si_vineri.jpg

prognoza meteo joi si vineri
Prognoza meteo pentru următoarele două zile anunță că temperaturile sunt în creștere
foto: Click!

 

 

 

 

 

Loading...

Citește și

 • vremea meteo canicula spania

  Informați-vă înainte de a pleca prin Europa! Valul de căldură din nordul Africii a toropit majoritatea țărilor din Europa. Este ”cod roșu” în mai multe state vecine, după ce temperaturile au urcat până la 37 de grade. În România, meteorologii ANM au prelungit și extins avertizarea ”cod portocaliu”.