Prognoza ANM. Vremea se îmbunează. Temperaturile vor atinge 26 de grade

Ultima actualizare:

    Vremea se încălzeșteFOTO: adevarul.ro
Vremea se încălzeșteFOTO: adevarul.ro

Vreme bună! Asta anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru următoarele zile. Ploile ne vor părăsi, treptat, iar temperaturile încep să urce. În unele zone, vineri se vor înregistra chiar și 26 de grade, ziua. La munte rămâne încă rece, însă și aici se va simți o ușoară ameliorare a vremii.

Încălzirea începe treptat.  Mai întâi în sudul teritoriului, apoi în restul provinciilor. Vor mai fi averse trecătoare și întensificări de vânt, însă acestea vor fi rare și nu vor mai avea putere ca cele din zilele trecute.

Miercuri, 15 aprilie, va mai ploua în Dobrogea, unde se vor înregistra maxime de 11-15 grade și minime de 3-5 grade. În regiunile Moldovei, Olteniei și Munteniei, va fi cer variabil. Aici temperaturile maxime vor atinge 16 grade, iar dimineața și seara va fi frig, cu valori de la -3 la 5 grade Celsius, arată ANM.

În Transilvania, cea mai mică temperatură va fi de -7 grade, iar cea mai ridicată va fi de 14 grade. În Banat și Crișana noaptea și dimineața pot fi valori de -3 până la 5 grade, iar pe timpul zilei se vor înregistra temperaturi de până la 13 grade Celsius. În Maramureș temperaturile vor urca până la 13 grade.

Joi (16 aprilie), soarele va străluci în sudul țării. În Dobrogea, Muntenia și Oltenia se vor înregistra maxime de 21 de grade, iar minimele nu vor mai scădea sub 7 grade.

În Moldova, cerul va fi variabil, însă temperaturile maxime vor atinge 22 de garde. Minimele vor fi de 8 grade Celsius. În Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș se vor înregistra cel mult 20 de grade și minime de 7-9 grade. Doar în zona montană, temperaturile minime pot scădea până la -7 grade Celsius

Vineri (17 aprilie), în Oltenia se vor înregistra 26 de grade, în Muntenia vor fi 25 de grade, în Dobrogea și Moldova 24 de grade, în Banat și Transilvania vor fi 23 de grade, iar în Crișana și Maramureș, 21 de grade. Cerul va fi variabil și vântul va sufla ușor și moderat. Și minimele termice sunt pozitive în toate regiunile.

În București, miercuri cerul va fi parțial noros, iar temperaturile vor urca până la 16 grade. Dimineața și seara se pot înregistra temperaturi de 3 grade Celsius. Joi, cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab, iar temperaturile vor ajunge până la 20 de grade Celsius. Pe timpul nopții și dimineața se pot înregistra valori de 4 grade. Vineri, cerul va fi variabil, maximele vor urca la 20 de grade, iar minimele vor ajunge la aproximativ 6 grade.

Vreme ava fi caldă și în perioada următoare, cu maxime de până la 25 de grade. Vor fi și ploi în zonele de nord, iar vântul va sufla slab.

Citește și: 

Cum va fi vremea de Paște 2020. Prognoza ANM pe orașe

Prognoza ANM. Uite cum va fi vremea până pe 11 mai!

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net