Ploile din weekend au făcut prăpăd în Moldova

Ultima actualizare:

    În localitatea Doagele  (Vaslui), străzile sunt  acoperite de apă
În localitatea Doagele (Vaslui), străzile sunt acoperite de apă

Ploile torențiale, furtunile și grindina din weekend le-au dat bătăi mari de cap localinicilor din Vaslui, Neamț și Bacău.

Zeci de oameni s-au trezit cu gospodăriile inundate și au fost nevoiți să fugă din calea apelor.În Vaslui, cea mai gravă situţie a fost înregistrată în localitatea Doagele, din comuna Dragomireşti, unde 10 case şi 38 de curţi au fost inundate, iar 19 persoane au fost evacuate. 15 dintre ele au fost cazate temporar la Căminul Cultural din localitate, iar 4 au preferat să meargă la vecini.În Neamț, 23 de localități sunt sub ape.Cele mai multe curţi inundate au fost în comuna Făurei, sat Budeşti (30), comuna Văleni (19, din care 5 în satul Munteni şi 14 în satul Văleni). Din fericire, vremea se îndreaptă însă, de luni, 15 mai. Astfel, ploile se mai retrag, iar temperaturile cresc.Maximele se vor încadra între 18-19˚C, în Suceava și Cluj-Napoca, și 23-24˚C, în București și Galați. E posibil să mai plouă prin sud-vest, iar maximele se vor încadra între 16˚C, la Suceava, și 24˚C, la Timișoara.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net