Luaţi-vă adio de la lebede, de sâmbătă vine viscolul!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sunt aproape 10 ani de când, iarnă de iarnă, râul Olt devine punct de atracţie pentru cei care traversează Slatina. Sute de lebede se refugiază din calea gerului în această zonă. Când iarna devine nemiloasă, iar gradele scad mult sub zero, lebedele se îndepărtează de malul îngheţat, căutându-şi hrana în mijlocul Oltului.

Reprezentanţii Agenţiei de Protecţia Mediului Olt țin sub supraveghere zona și au explicaţii pentru acest fenomen: frumoasele înaripate găsesc aici hrană consistentă, scrie adevarul.ro.”Li se mai spune şi lebedele cântătoare şi pot fi recunoscute după penajul complet alb, ciocul galben cu vârf negru şi poziţia gâtului verticală şi nu în formă de S ca lebăda de vară“, spune Daniela Bălşanu  de la APM Olt, citată de adevarul.ro. Această specie cuibăreşte în nordul Europei şi în Siberia, iar când începe migraţia de iarnă, vin în cârduri să ierneze în sudul Deltei Dunării, străbătând un traseu de mii de kilometri. În drumul lor spre Delta Dunării, întâlnesc şi alte lucii de apă sau lacuri acolo unde nu este pericol de îngheţ. Într-adevăr, prima zi de decembrie a fost cu soare, până la orele prânzului, când a început să fulguiască. Însă toată România se află astăzi, până mâine dimineață, sub ”cod galben” de vreme rea. Meteorologii ANM spun că vântul va sufla cu viteze de până la 60 km/h, chiar și de 100 km/h în zonele înalte. În nordul și centrul țării va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va viscoli și va troieni zăpada. În sudul țării, vineri noapte vor fi precipitații mixte și se poate forma polei, întrucât vor fi temperaturi negative, în jur de minus 6 grade. Vremea se va menține rece și în zilele următoare, cel mult 3 - 5 grade la prânz, dar precipitațiile vor fi puține.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net