Cod portocaliu de ploi abundente în mai multe județe din țară!

furtuna-ploaie-umbrele.jpg

cod galben ploi furtuni vijelii
Este cod galben de ploi în mai multe județe
Foto: Arhiva Click!
Citeste tot despre: 

ANM a emis un cod portocaliu de ploi abudente pentru județele Botoșani, Iași, Suceava și Neamț. De asemenea, va intra în vigoare și un cod galben în alte 26 de județe.

Codul portocaliu este valabil de sâmbătă de la ora 10:00, până duminică la ora 6:00, şi vizează judeţele Botoşani, Iaşi, Suceava şi Neamţ, potrivit news.ro

„Va ploua torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 40...50 l/mp şi izolat 60…70 l/mp. Se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, posibil, grindină de medii şi mari dimensiuni”, au anunțat meteorologii.

Cod galben de ploi în 26 de județe

Codul galben intră în vioare de sâmbătă de la ora 10, până duminică la ora 6 dimineața și vizează 26 de județe. 

„În intervalul menţionat, în nord-vestul şi estul teritoriului, precum şi în zonele de deal şi de munte, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului, vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp”, precizează ANM.

Loading...

Citește și

  • Inundaţii la Varsolt si Hereclean. imaginile au fost surprinse de Grosos Dan

    Precipitaţiile abundente din ultimele 24 de ore au devastat 34 de localităţi din 12 judeţe. Viiturile şi inundaţiile au distrus gospodăriile oamenilor. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în Bihor, un adult şi un copil surprinşi de viituri pe stradă, respectiv într-o maşină au fost salvaţi, alte trei persoane fiind evacuate de pompieri din locuinţă.

  • Furtunile și ploile vor cuceri în următoarele 24 de ore România

    Vremea rea se întoarce, în România. Meteorologii anunţă că instabilitatea atmosferică se va menţine în majoritatea regiunilor ţării până în 3 iunie. De joi la prânz, intră în vigoare un Cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină. Cele mai afectate zone vor fi Maramureş, Moldova, Transilvania, local în Muntenia şi Dobrogea, precum şi în zonele de deal şi de munte.