Cod portocaliu de ploi abundente în mai multe județe din țară!

Ultima actualizare:

    Este cod galben de ploi în mai multe județeFoto: Arhiva Click!
Este cod galben de ploi în mai multe județeFoto: Arhiva Click!

ANM a emis un cod portocaliu de ploi abudente pentru județele Botoșani, Iași, Suceava și Neamț. De asemenea, va intra în vigoare și un cod galben în alte 26 de județe.

Codul portocaliu este valabil de sâmbătă de la ora 10:00, până duminică la ora 6:00, şi vizează judeţele Botoşani, Iaşi, Suceava şi Neamţ, potrivit news.ro

„Va ploua torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 40...50 l/mp şi izolat 60…70 l/mp. Se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, posibil, grindină de medii şi mari dimensiuni”, au anunțat meteorologii.

Cod galben de ploi în 26 de județe

Codul galben intră în vioare de sâmbătă de la ora 10, până duminică la ora 6 dimineața și vizează 26 de județe. 

„În intervalul menţionat, în nord-vestul şi estul teritoriului, precum şi în zonele de deal şi de munte, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului, vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp”, precizează ANM.

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net