Cod galben de ploi și furtuni în mai multe județe din țară!

ploaie.jpg

O persoană cu o umbrelă, în ploaie
În acest weekend se înrăutățește vremea
Foto: pixabay
Citeste tot despre: 

Vești proaste de la meteorologi! Vremea se strică iar, în cea mai mare parte a țării. De sâmbătă (15 iunie) până duminică seara (16 iunie), va fi extrem de cald în regiunile vestice și sudice, iar disconfortul termic va fi unul ridicat. Până sâmbătă seara, intră în vigoare un cod galben de ploi torențiale și furtuni.

Sunt vizate Moldova, Muntenia, local Dobrogea, Oltenia, Crișana, Maramureș și zona de munte. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică valabilă de sâmbătă, de la ora 12.00, până duminică, la ora 23.00, conform news.ro.

Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară, în regiunile vestice şi sudice. În orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, cu precădere în zonele de câmpie.

„Îndeosebi după-amiaza şi seara, vremea va fi instabilă la deal, la munte şi local în celelalte regiuni. Vor fi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp şi izolat 35...40 l/mp", a anunțat ANM.

Codul galben de ploi expiră la ora 23:00

 

De asemenea, intră în vigoare și un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, pentru sâmbătă, între orele 12:00 și 23:00.

„În cea mai mare parte a Moldovei şi a Munteniei, local în Dobrogea, Oltenia, Crişana, Maramureş şi la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Astfel, se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp, iar izolat 40...50 l/mp”, arată ANM.

Loading...

Citește și