Caniculă în România: Cod portocaliu și galben pentru următoarele trei zile

Ultima actualizare:

    Canicula în România se extinde pentru următoarele trei zileFoto: Click!
Canicula în România se extinde pentru următoarele trei zileFoto: Click!

Canicula în România este din ce în ce mai greu de suportat pe zi ce trece. Țara se află sub cod galben și portocaliu în următoarele trei zile, fiind afectate, în special zona de vest și nord-vest. Temperaturile vor ajunge chiar și la valoarea de 38 de grade Celsius.

Valul de căldură intensifică canicula în România, unde toate regiunile vor fi cuprinse de temperaturi între 35 și 37 de grade celsius. Meteorologii avertizează că județele Maramureș, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți vor rămâne sub cod galben, iar județele Arad, Bihor și Satu Mare sunt sub cod portocaliu de caniculă, potrivit realitatea.net.

Caniculă în România: Valorile maxime

Termometrele vor urca chiar și până la valoarea de 38 de grade Celsius în timpul avertizării de caniculă în România. Indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, iar valul de căldură va persista inclusiv până miercuri (12 august), când va cuprinde toate regiunile țării. Luni, în județele Arad, Bihor și Satu Mare se vor înregistra temperaturi maxime de până la 37 de grade, cu un disconfort termic accentuat. Aceste județe rămân sub avertizarea de cod portocaliu de caniculă până marți și miercuri. În timp ce duminică (9 august), canicula în România va afecta preponderent vestul și nord-vestul țării, începând de luni vor fi afectate și zonele estice și sudice. Astfel, temperaturi maxime de 36 de grade vor fi înregistrate și în Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, Muntenia, sudul Olteniei și vestul Transilvaniei, potrivit Adevărul.

Caniculă în România: Județele sub avertizare de cod galben

Printre județele sub avertizare de cod galben de caniculă în România se află și Capitala și Județele Ilfov, Sălaj, Hunedoara, Maramureș, Cluj, Alba, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Ialomița, Giurgiu, Teleorman, Călărași, Brăila, Buzău, Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui, Iași și Botoșani. Marți (11 august) și miercuri (12 august), avertizarea se va extinde, afectând toate județele din țară, exceptând județele Arad, Bihor și Satu Mare, care vor râmâne sub cod portocaliu. Zonele cel mai puțin afectate de caniculă în România vor fi cele montane și litoralul, unde temperaturile vor fi mai blânde față de cele înregistrate în restul țării. 

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net