Alertă meteo! Vremea se răcește radical: temperaturi de 12 grade

cod-portocaliu-furtuna.jpg

Furtuna
Meteorologii au anunțat vreme rea în acest weekend
Foto: pixabay.com
Citeste tot despre: 

Vești proaste de la meteorologi. Ultima lună a verii se anunță a fi una deosebit de capricioasă, cu zile caniculare și schimbări bruște de temperatură. Vremea se răcește de sâmbătă (3 august) în toată țara și va deveni instabilă. Sunt anunțate averse și vânt puternic în majoritatea regiunilor.

Sâmbătă vremea se menține instabilă și rece, conform ANM. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, mai ales în sudul, vestul și centru țării. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse, se vor acumula cantități mari de apă și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 19-27 grade Celsius, iar cele minine între 12-18 grade Celsius.

În zona de munte se anunță ploi

În Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei și local în zona montană vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp. Pe parcursul zilei de sâmbătă (03 august), local în Oltenia și în sud-vestul Munteniei temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 50…60 km/h .

 Luni (5 august), vremea va fi în continuare răcoaroasă, dar de marți se va încălzi ușor. La munte sunt anunțate averse și descărcări electrice. ANM a făcut plublice estimările meteorologice până pe 26 august. 

Loading...

Citește și