Vor şti medicii francezi să vindece cancerul Ameliei?

Ultima actualizare:

    Amelia Popa,  un an şi cinci luni
Amelia Popa, un an şi cinci luni

În aşteptarea rezultatelor de la clinica Gustave Roussy, Amelia Popa continuă chimioterapia la Timişoara. Are doar un an şi cinci luni!

Micuţa, dintr-o comună de lângă Oradea, diagnosticată cu o formă rară de cancer la uter, aflată în stadiul III, s-a întors din Franţa.

Medicii oncologi de la Spitalul "Louis Ţurcanu" din Timişoara, unde micuţa a făcut chimioterapie, îi sfătuise pe părinţi să caute ajutor la o clinică din străinătate.

"Cancerul Ameliei este rar, iar doctorii ne-au spus că trebuie să facă o formă de raze, numită brahiterapie. Aceasta nu se practică în România", ne-a spus mama. Părinţii au apelat la Institutul Gustave Roussy de langa Paris, iar pe 13 martie Amelia a ajuns acolo.

Medicii oncologi au explicat părinţilor procedurile la care va fi supusă copila lor. "Trebuie să i se facă Ameliei o investigaţie înainte de brahiterapie pentru a vedea exact de unde porneşte tumoarea, cum răspunde la tratament şi ce dimensiuni are. După rezultat se va şti care este pasul următor în tratamentul ei", ne-a explicat Lavinia, mama puiului de om.

Din nefercire, imediat ce au ajuns în Franţa, Amelia a făcut febră mare şi a fost internată. Analiza a fost amânată de două ori. După multe aşteptări, stres, încordare şi rugăciuni, pe19 martie Amelia a făcut analiza şi investigaţia ginecologică pentru care venise. Acum, toată lumea aşteaptă rezultatele şi modul de tratare al bolii.

Cine doreşte s-o ajute pe Amelia, poate depune bani pe numele ei, în contul Fundaţiei Adevărul, deschis la BCR, sucursala Tunari: RO09 RNCB 0286001133100003 - în lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net