Vom putea călători cu sticla de apă în avion graţie unui nou scaner

Ultima actualizare:

Noul dispozitiv, care ar putea fi folosit chiar din aprilie 2011, va putea face diferenţa între apă şi substanţe explozive în stare lichidă. Dezvoltatorii noului scaner susţin că deosebirea dintre acesta şi unul obişnuit, folosit deja în aeroporturi, ar putea fi comparată cu cea dintre o imagine color şi una alb-negru.

Producătorii au primit deja aprobarea oficială la nivelul Uniunii Europene pentru a folosi cea mai nouă generaţie de scanere cu raze X în toate aeroporturile de pe continent, aducând astfel şi mai aproape ziua în care pasagerii vor putea din nou ­să-şi ia cu ei în avion propriile sticle cu băutură, scrie Adevărul.

Dispozitivul pus la punct de britanici va putea verifica şi codul de bare al produsului lichid pentru ca agenţii de securitate să fie siguri că nu i-a fost falsificat conţinutul. Prin folosirea acestei maşinării, vor fi eliminate confuziile care au însoţit decizia de a interzice lichidele în bagajele de mână, precum şi întârzierile apărute la îmbarcare din cauza controalelor de securitate.

Interdicţia privind prezenţa lichidelor în bagajele de mână a fost introdusă în august 2006, după ce a fost descoperit un grup conspirativ care încerca să aducă explozibili în avioanele curselor de linie folosind recipiente pentru băuturi. De-a lungul ultimilor ani, regulile de securitate la îmbarcare au dus la scene cu adevărat frustrante în zona de control a aeroporturilor, pasagerii fiind obligaţi să arunce, înainte de a urca în avion, sticle de băutură, flacoane cu parfum şi chiar recipiente cu creme solare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net