Vizită la domiciliul lui Dumnezeu? Patriarhul rus vrea să zboare dincolo de ceruri, în spaţiu

Citeste tot despre: 

Acesta are experienţa zborului din tinereţe, atunci când s-a aflat la bordul avioanelor de vânătoare ruseşti. Acum visează să zboare către Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

În timpul unei vizite în Oraşul Stelelor, centrul de formare pentru cosmonauţii ruşi, patriarhul Kirill "a spus că i-ar plăcea să zboare în spaţiu, dacă ar avea posibilitatea", a povestit directorul Agenţiei spaţiale ruse Roskosmos, Anatoli Perminov.

"Patriarhul s-a interesat cu meticulozitate despre toate instrumentele de pe ISS, întrebând la ce folosesc şi cum funcţionează", a adăugat el.

"A spus că zborurile în spaţiu corespund voinţei divine, în măsura în care îi oferă omului posibilitatea de a deveni mai bun", a spus Perminov, la o întâlnire cu trei astronauţi care urmează să plece spre ISS la 15 decembrie.

Directorul Roskosmos s-a declarat surprins de interesul patriarhului pentru un domeniu "care nu pare să se numere printre activităţile sale profesionale".

El a afirmat că patriarhul rus, în vârstă de 64 de ani, a zburat în tinereţe cu un avion de vânătoare MiG-29.

Patriarhia Moscovei a confirmat că patriarhul a zburat cu avioane MiG şi interesul exprimat de acesta în legătură cu zborurile spaţiale. "Poate că vom trăi ziua în care aşa ceva va fi autorizat pentru persoane de vârsta patriarhului. La modul general, este o persoană sportivă", a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vladimir Vighilanski.


Loading...