Vivi Răchită: «Venim să chinuim Rapidul»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Click!: Vivi, poate produce Petrolul minunea?

Valeriu Răchită: Mergem să jucăm fotbal şi de ce nu, să obţinem calificarea. Surprize au existat întotdeauna în fotbal. Nu ne vom duce în Giuleşti ca "mielul la tăiere" şi vom chinui Rapidul deşi ei au un buget mult mai mare.

Au investit 1.5 milioane de euro în jucători în această vară, în schimb, noi nu am investit nici 1.5 milioane de lei vechi. Am luat numai jucători liberi de contract. Totuşi, Petrolul s-a descurcat mereu bine în Cupă. În 2006 am eliminat trei echipe de prima ligă, Bistriţa, Dinamo şi Timişoara.

Ai amintiri frumoase din meciurile cu Rapid?

Am câteva. I-am bătut în finala Cupei României în 1995, chiar la Bucureşti. Eu am bătut ultimul penalty şi am fost primul care a ridicat Cupa. Nu o să uit momentele astea niciodată.

Ne-au aşteptat suporterii la jumătatea drumului dintre Bucureşti-Ploieşti, se făceau focuri pe marginea drumului, am sărbătorit împreună în centrul oraşului unde era lume mai multă decât la Revoluţie.

Se poate spune că eşti anti-rapidist?

Am avut meciuri încinse mereu cu ei şi când eram la Petrolul şi când am trecut la Steaua, pentru că echipele erau rivale. Puţină lume ştie însă că eu înainte să ajung la Steaua, în 1996, trebuia să semnez cu Rapid, care mă curta insistent. Transferul nu s-a făcut din cauza unor neînţelegeri la bani.

La Petrolul mai sunt şi alţi foşti stelişti. Mizezi pe spiritul lor contra Rapidului?

Pompiliu Stoica, Florentin Dumitru şi Opriţa ştiu ce înseamnă meciurile cu Rapid. Din păcate, Dumitru are entorsă şi nu poate juca. Mă bazez pe ceilalţi cum mă bazez pe toţi fotbaliştii din lot. Sper să conştientizeze că meciurile cu echipele mari te pot face mare.

Pe ce primă jucaţi mâine (n.r.azi)?

Dacă băieţii se vor dărui şi vor scoate un rezultat bun, atunci vor obţine destui bani. În jur de 5.000 de euro.

De om?

(Râde) Poate toată echipa va câştiga 5.000 de euro. Nu mai sunt bani în ligile inferioare ale fotbalului românesc. Se desfiinţează echipe şi aşa mai departe. Jucătorii trebuie să se mulţumească cu câteva sute de euro.

Nu se suferă cu Şumudică

De aproape doi ani, între Răchită şi Şumudică este un război. Totul a izbucnit din momentul în care Răchită a fost demis fără veste la începutul anului 2009 de la CSM Ploieşti, fiind înlocuit de Marius Şumudică.

simeon stalpnicul png

"Nu mai avem loc de Şumudică. La Ploieşti, la Buzău, la Rapid... Văd că e posibil să ajungă şi la Real Madrid, că şi-a tăiat Ramos unghiile", a fost una dintre declaraţiile făcute de Răchită la vremea respectivă.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net