Virus gripal mutant în Ucraina, plămânii victimelor arată ca arşi

Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă britanici examinează în prezent tulpina virusului gripei porcine care a declanşat epidemia din Ucraina pentru a vedea dacă nu cumva virusul a suferit mutaţii, în condiţiile în care 189 de oameni au murit şi peste un milion s-au îmbolnăvit în această ţară, relatează Daily Mail.

Ultimele statistici oficiale ucrainene vorbesc însă de 282 de morţi şi sunt voci care susţin chiar că numărul morţilor a trecut în realitate de 1.300.

Un doctor din vestul Ucrainei a cărui identitate nu este făcută publică a relatat despre efectele alarmante ale virusului. "Am făcut necropsii pe două victime şi am descoperit să plămânii lor erau negri precum cărbunele. Arătau ca şi cum ar fi fost arşi. Este înspăimântător", a spus medicul.

"Am trimis analizele la Kiev. Nu credem că este gripă porcină de tip H1N1. Dar nici nu ştim ce fel de pneumonie este asta", a recunoscut doctorul.

"Spre deosebire de epidemiile similare din alte ţări, în Ucraina au apărut simultan trei cauze ale unor infecţii virale grave: două gripe sezoniere şi gripa californiană", a precizat preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko într-un interviu TV. "Virusologii au ajuns la concluzia că această combinaţie de infecţii poate produce un nou virus şi mai agresiv, rezultat al unei mutaţii", a mai spus preşedintele. "Oamenii mor. Epidemia omoară doctori. Este absolut de neconceput în secolul XXI", a adăugat şeful statului ucrainean.

Virusul din Ucraina este testat în prezent în laboratoarele centrului medical de cercetare Mill Hill North din Londra. "Nu avem un orizont de timp pentru rezultatele testelor, deşi avem unele rezultate preliminare, dar nu vă putem spune ce indică. Nu avem suficiente eşantioane de virus, aşa că trebuie să producem noi mai mulţi înainte de ajunge la o decizie concludentă cu privire la natura virusului", a spus un purtător de cuvânt al laboratorului londonez.

Rusia, Slovacia, Polonia, Ungaria şi România au instituit deja controale asupra cetăţenilor ucraineni care intră pe teritoriul lor. Slovacia a închis două dintre cele cinci puncte de trecere a fontierei. Polonia vecină Ucrainei a cerut UE să ia măsuri, temându-se că misteriosul virus s-ar putea răspândi către vest.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net