Violenţe extreme! Kîrgîzstanul cere Rusiei să intervină cu trupe - VIDEO

Ultima actualizare:

Liderul interimar al Kîrgîzstanului, Roza Otunbayeva, a cerut Rusiei să trimită trupe de menţinere a păcii pentru a ajuta la oprirea violenţelor din sudul ţării, relatează RIA Novosti.

"Situaţia a ieşit de sub control şi avem nevoie de forţe militare. De aceea ne îndreptăm către Rusia", a spus Otunbayeva.

Rusia a acordat un ajutor umanitar Kîrgîzstanului, însă nu este dispusă să ofere şi asistenţă militară, a declarat, sâmbătă, un purtător de cuvânt al Kremlinului, informează Mediafax.

Cel puţin 50 de persoane au fost ucise şi sute au fost spitalizate începând de joi noapte. Cel puţin un district a fost distrus şi refugiaţii, majoritatea femei şi copii uzbeci, se îndreaptă spre Uzbekistan."Situaţia este gravă şi nu sunt semne că se va ameliora", a spus o sursă.

Confruntările dintre grupuri de tineri uzbeci şi kîrgîzi au izbucnit în noaptea de joi spre vineri şi au continuat şi în cursul zilei de vineri în oraşul Osh şi în districtele din vecinătate, fiind declanşate de o neînţelegere între membri ai celor două etnii.

Câteva sute de persoane s-au adunat vineri seară în centrul oraşului Bişkek, în apropiere de sediul televiziunii naţionale, anunţându-şi intenţia de a pleca spre Osh, centrul violenţelor.

Potrivit unor surse medicale, în noaptea de de vineri spre sâmbătă au fost rănite 27 de persoane au fost rănite în capitala kîrgîză.

Citeşte şi:

Violenţe interetnice în Kirghistan: 12 morţi, 100 de răniţi. Urmează război civil?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
1 minestrone jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net