Violatorii români din parcul "Caffarella" au fost condamnaţi

Citeste tot despre: 

După o anchetă cu multe peripeţii, Gavrilă Oltean (27 de ani) şi Ionuţ Jean Alexandru (18 ani) au fost condamnaţi astăzi la 11 ani şi 4 luni şi respectiv 6 ani de închisoare. Oltean a primit o pedeapsă mai mare cu patru ani şi patru luni ani întrucât pe lângă „violul de la Caffarella” mai este acuzat de un alt viol, întâmplat în luna iulie în parcul Pigneto din Roma.

Procesul s-a desfăşurat cu uşile închise

Audierea s-a desfăşurat cu uşile închise, iar cei doi români au fost aduşi în sala de judecată de patru poliţişti care au rămas să supravegheze intrarea până la finalul dezbaterilor. Îmbrăcaţi cu pantaloni de trening şi tricouri albe, vinovaţii au asistat încătuşaţi, la proces. La ieşire, ei au evitat să privească grupul de jurnalişti italieni care i-a încercuit. Un grup de şapte femei, prietene ale mamei vitimei i-au aşteptat la ieşire pe cei doi români pentru a le striga „ruşine!” şi „bestiilor!”

Pentru această infracțiune au fost arestați inițial alți doi români
Iniţial, pentru violul din ziua de Sfântul Valentin din parcul Caffarella din Roma fuseseră arestaţi doi români nevinovaţi, Karol Racz (36 de ani) şi Alexandru Loyos Isztoika (20 de ani). Probele de ADN negative au dus însă la eliberarea acestora după mai bine de o lună de detenţie. Rămâne încă un mister de ce Isztoika, în noaptea anchetei, a mărturisit violul. El şi-a retras declaraţia a doua zi, afirmând că a fost bătut de poliţiştii români aflaţi în misiune la Roma.

Pedepse reduse cu o treime în urma înţelegerii prealabile între acuzare şi apărare
Adevăraţii vinovaţi, Alexandru şi Oltean au fost arestaţi pe 20 martie. De această dată probele ADN au coincis şi au permis judecarea acestora în regim de urgenţă, ceea ce conform legii italiene a dus la reducerea cu o treime a pedepsei. Cei doi români îşi vor executa pedeapsa în penitenciarul Rebibbia din Capitală. Avocaţii românilor au anunţat că nu vor face recurs întrucât pedepsele se încadrează în limita celor convenite iniţial cu procurorul.


Află pe adevarul.it ce au declarat adevăraţii făptaşi ai violului

Loading...