Vinde frunze de ceai culese de maimuţe

Ultima actualizare:

    Ceaiul cules de maimuţe  este considerat de cea mai  bună calitate şi se recoltează  doar primăvara şi toamna
Ceaiul cules de maimuţe este considerat de cea mai bună calitate şi se recoltează doar primăvara şi toamna

Dacă ar exista un “hall of fame” al ceaiurilor de top, această specialitate ar aparţine cu siguranţă acestei categorii.

A fost cultivat în provincia Fujin, la o altitudine atât de ridicată încât nu putea fi cules de oameni şi au fost dresate maimuţe pentru a culege frunzele.

Rusoaica Alesia Groza (28 de ani) a ajuns pe plaiuri olteneşti după ce s-a măritat cu un român, acum doi ani. L-a cunoscut pe Claudiu la Paris, unde era studentă.

În urmă cu câteva luni, a deschis o ceainărie, singura din tot judeţul. Cel mai scump sortiment este ceaiul alb, florile fiind culese de maimuţe dresate, pentru că ele se pot strecura acolo unde oamenii nu reuşesc.

„25 de grame din acest ceai costă 7 lei. Florile provin din provincia chineză Fujian şi sunt culese de maimuţe. Este un ceai foarte bun în tratarea problemelor digestive", explică Alesia.

În ceainăria rusoaicei care a lăsat Oraşul Îndrăgostiţilor pentru cel al lui Brâncuşi se găsesc 48 de sortimente de ceaiuri, de la ceai verde şi negru, până la ceaiul roşu sau de fructe. Unele ceaiuri au denumiri speciale, cum ar fi „1001 nopţi" sau „Stelele fericirii".

„De obicei am clienţi fideli. Cine vinde o dată vine apoi mereu. Printre clienţi se numără actori, avocaţi, sportivi, precum şi alte categorii de persoane. Mă simt bine în Târgu-Jiu şi nu regret că am plecat din capitala Franţei", ne povesteşte Alesia.

Aceasta spune că în România oamenii nu sunt educaţi pentru consumul de ceai. „Aici se pune accentul ca ceaiul să fie cald, dar, în Rusia, contează gustul lui", încheie tânăra.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net