VIDEO Ţiganii din Strehaia povestesc cum i-a adus criza la sapă de lemn

Ultima actualizare:

Vezi Galeria foto aici!

Una dintre familiile proprietarilor de palate din Strehaia a acceptat să discute, în exclusivitate, cu reporterii redacţiei Adevărul de Seară din Craiova, pentru a povesti cum a au ajuns să facă foamea în palatele pentru care au vândut multe kilograme de aur.„Am vândut cinci kilograme de aur”

Castelele din Strehaia sunt acum palate ale foamei, în care familiile proprietarilor se dau de ceasul morţii pentru a face rost de mâncare. Reporterii Adevărul de Seară din Craiova au intrat într-un palat ţigănesc impozant, unde au ascultat familia proprietarilor cum descrie sărăcia în care se află. Soţia proprietarului susţine că pâinea cea de toate zilele este un lux prea scump pentru ei.

Urmăreşte VIDEO aici!

„Facem mămăligă, că e mai ieftină”, spune Maria Stănescu, de 54 de ani. Familia femeii trăieşte într-un palat opulent din Strehaia. Maria a povestit că a vândut cinci kilograme de aur şi a luat credte pentru a construi palatul. „Am făcut aur, am luat cinci kile de aur, de mi-a lăsat socru-meu. Am luat din bancă de la Bucureşti, din bancă de-aici, de am făcut casă”, a declarat Maria Stănescu.

„Criza asta ne-a mâncat”

Vremurile bune în care familia Mariei Stănescu palatului făcea planuri măreţe şi se gândea câte turnuleţe să mai pună la palat sunt acum doar amintiri. Puradeii, plimbaţi acum un an în limuzine de lux, se uită acum cu jind la cratiţa de pe aragaz, pe umătate goală, în care mama lor abia a putut să pună puţin lapte la fiert. „Am luat de la Severin aur, de mă omorau ţiganii, că prea mult am luat aur. A muncit socru-meu. Am muncit de-am făcut. Da criza asta ne-a mâncat”, a mai spus Maria Stănescu.„Nu mai sunt bani, nu mai e nimic”

Micuţii habar nu au ce se întâmplă cu ei, însă părinţii ştiu bine ce i-a adus la sapă de lemn. Ţiganii din Strehaia au înţeles că fenomenul care i-a lovit a secerat fără milă averile de la un capăt la altul al pământului. Din reşedinţele luxoase ale proprietarilor de companii multinaţionale, până în bătătura castelelor pe care ţiganii din Strehaia le-au ridica numai şi numai pentru a arăta lumii că s-au ridicat din sărăcie. Acum fac foamea în ele.

„Nu mai sunt bani, nu mai e nimic. De unde să mai ai bani să mai faci vreo lucrare. Nu mai avem nici să plătim impozite. Avem impozite la stat. Trebuia să vând maşina să plătesc impozitul, că n-am de unde să-l plătesc. Au venit peste mine mascaţii, să mă omoare în casă. Aş mai vrea să mai fac ceva în casa asta, dar nu se mai poate, nu am cu ce să mai fac”, a mai declarat femeia.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net