VIDEO Suspendat pentru că a omorât mascota echipei adverse

Citeste tot despre: 

Fotbalistul echipei Deportivo Pereira, Luis Moreno, care a lovit cu piciorul o bufniţă la un meci din campionatul Columbiei, ulterior pasărea murind, a fost suspendat două meciuri şi amendat cu 400 de euro de federaţia columbiană.

Comisia de Disciplină l-a considerat pe jucător vinovat de "un act de cruzime faţă de un animal" şi că i-a provocat pe suporterii formaţiei Atletico Junior, care aveau pasărea respectivă ca mascotă. Luis Moreno, internaţional panamez, a declarat, miercuri, că încă nu este în stare să spună de ce a făcut acel gest şi că din momentul decesului bufniţei a primit ameninţări de "tot felul".

La meciul dintre Deportivo Pereira şi Atletico Junior, pasărea a fost lovită iniţial de o minge în apropiere de suprafaţa de pedeapsă a echipei Deportivo, ceea ce l-a determinat pe arbitru să întrerupă jocul. În timp ce arbitrul şi jucătorii discutau pentru a vedea ce să facă, Moreno, nerăbdător, a lovit bufniţa cu piciorul stâng.

Potrivit autorităţilor, bufniţa a murit ca urmare a stresului cauzat de incident. Bufniţa trăia sub acoperişul Stadionului Metropolitan din Barranquilla şi era mascota norocoasă a echipei Atletico Junior. Pentru a putea ieşi de pe teren, Moreno a avut nevoie de protecţia poliţiei.

Fotbalistul şi-a cerut ulterior scuze şi a anunţat că este pregătit să îşi repare vina mergând la o grădină zoologică unde să înveţe mai multe despre bufniţe şi a promis că va face o dată pe lună muncă voluntară.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1