VIDEO Principele Radu spune că el nu a sărăcit universităţile româneşti

Ultima actualizare:

"A fost vorba despre o serie de patru conferinţe la care am fost invitat să particip şi pentru care am avut o înţelegere. Am susţinut trei dintre ele şi oricum am de gând să mă retrag pentru că acerastă serie de prelegeri nu corespunde cerinţelor mele. Dar pentru că am promis că voi susţine patru, ultima dintre ele o voi susţine gratis pentru studenţii acestei universităţi", a explicat principele Radu Duda. Acesta a mai precizat şi faptul că sumele primite nu sunt cele vehiculate, ci unele mult mai mici, refuzând însă să spună despre câţi bani e vorba.

În urmă cu o lună de zile, Casa Regală făcea următoarele precizări: „Termenii în care a fost alcătuit contractul de plată a conferinţelor au fost incomplet cunoscuţi de Casa Regala şi unii dintre ei sunt în contradicţie cu principiile Casei Regale. Principele Radu a refuzat onorariul pentru cele trei conferinţe ţinute până acum. Principele Radu doreşte să ţină a patra conferinţă la Universitate, în luna octombrie, aşa cum le-a promis studenţilor timişoreni. În acest sens, Casa Regala va discuta direct cu conducerea Universităţii", a precizat Casa Regală.

Ioan Talpoş, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara nu mai vrea să audă despre acest subiect şi nici măcar nu îşi mai doreşte să îl comenteze.Întreg scandalul a pornit după ce unul dintre angajaţii Universităţii de Vest din Timişoara a postat pe blogul său un mesaj în care critica instituţia pentru că a decis să îl plătească pe Radu Duda cu 900 de euro pe conferinţă. Contractul a fost câştigat de Lia Lucia Epure, o persoană controversată în Timişoara.

Rectorul Universităţii de Vest,Ioan Talpoş, are întâlniri de la bărbat la bărbat şi ţine lecţii despre mame

"Alteţa Sa a însemnat, pentru studenţii noştri, un nesperat prilej de a afla că netul nu e neapărat democratic, de vreme ce 70 la sută din componentele unei bombe atomice se pot achiziţiona prin intermediul spaţiului virtual. Ceea ce ne îngrijorează însă mult mai mult, monarhişti şi republicani otova, e că firma care l-a condus în amfiteatrele UVT ar fi achiziţionat o conferinţă cu excesivul preţ de criză de 3 000 de euro", spune profesorul Marcel Tolcea, scriitor şi director al Muzeului de Arta din Timişoara. Scriitorul Daniel Vighi, care este şi el profesor la Universitatea de Vest şi preşedinte al Asociaţiei Culturale Ariergarda, a criticat vehement afacerea Duda. "E o sumă prea regală pentru criza pe care o trăim noi", a argumentat Vighi.

Ascultă înregistrarea cu Lia Lucia Epure, care reacţionează ciudat!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net