VIDEO Peste 2.000 de morţi în Indonezia

Ultima actualizare:
image

Ultimul bilanţ în urma cutremurului urmat de un tsunami arată că peste două mii de oameni au murit în Indonezia. În plus, cinci mii de persoane sunt în continuare date dispărute, iar salvatorii nu se mai aşteaptă să găsească niciun supravieţuitor.

Imaginile noi, filmate în timpul dezastrului, arată cum valul, înalt de şase metri, a înghiţit într-o secundă tot ce i-a stat în cale. Aceste imagini au fost filmate de la etajele superioare ale unei clădiri, unde se adăpostiseră maimulte persoane. Oamenii de pe stradă, însă, care apar la începutul videolipului, nu au avut nicio şansă. Au fost luaţi pe sus de tsunamiul care a izbit cu atâta putere, încât a luat pe sus camioane şi chiar case.IRA TALIKI, supravieţuitoare: "Azi m-am pregătit psihic să mă întorc acasă. Voiam să văd ce s-a ales de locuinţa mea. Dar nu o pot găsi. Casa mea era... nici nu mai ştiu... M-am întâlnit cu vecinul meu şi mi-a zis că locuinţa mea era acolo. Dar a fost purtată de apă la 3-400 de metri depărtare de aici şi lăsată într-o zonă mai ridicată. "Pe 28 septembrie, un cutremur de 7,5 grade s-a produs în largul coastei Insulei Sulawesi. Seismul a distrus clădiri şi a crăpat pământul. După câteva zeci de minute, localitatea Palu a fost lovită de un tsunami. Mulţi dintre localnici spun că nu au fost avertizaţi.

General în Armata Indoneziei: " Evacuările continuă. Dimineaţă am aflat că au mai fost găsite încă patru cadavre. Numărul morţilor va continua să crească. Colectăm informaţii în fiecare oră. "Zeci de mii de oameni au fost evacuaţi din zonă. Autorităţile au fost crticate pentru că au intervenit prea greu pe Insula afectată. La Palu, oamenii au stat zile întregă fără curent şi apă potabilă. Operaţiunile de căutare şi recuperare se vor încheia joi. Autorităţile spun că, după această dată, trupurile neînsufleţite nu mai pot fi recunoscute, iar sănătatea echipelor de intervenţie este pusă înpericol de cadavrele în descompunere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net