VIDEO Jurnalist american decapitat de Statul Islamic. Imagini de groază

Ultima actualizare:

    James Wright Foley
James Wright Foley

Un viteaz jurnalist american, James Wright Foley, care lucra pentru agenția de ştiri GlobalPost, a fost decapitat de ISIS (Statul Islamic în Irak şi Levant). Pe internet a apărut un clip video cu înregistrarea înfiorătoare a tot ce s-a întâmplat cu ziaristul, chiar înainte de a fi decapitat. Imaginile sunt şocante.

Imaginile execuției au apărut într-un clip video intitulat "Un mesaj pentru SUA", în care un Foley, constrâns, recită un script pregătit, probabil, oferit lui de către răpitorii săi. Acesta a fost răpit în Siria, de Ziua Recunostintei 2012, în timp ce lucra pentru agenția GlobalPost.

"Aș vrea să am mai mult timp, aș vrea să pot avea speranța de libertate și de a vedea familia mea, încă o dată, dar nava a plecat. Aș vrea să nu fiu american" - acestea au fost cele câteva cuvinte pe care a mai apucat să le rostească jurnalistul James Wright Foley, chiar înainte de a fi decapitat.

Imaginile clipului îl înfăţişează pe acesta îmbrăcat într-o salopetă portocalie, cu capul ras. Vocea Foley este puternică, şi, de foarte multe ori, Foley se oprește să respire adânc, se pare, din cauza fricii care îl macina.

Imediat după vorbele lui, a urmat şi replica ucigaşului său:

"Acesta este James Wright Foley, un cetățean american din țara dumneavoastră. Aţi fost în prima linie a agresiunii față de Statul Islamic. Aţi complotat împotriva noastră, iar ei, jurnaliştii, au plecat departe pentru a găsi diverse motive pentru a interveni în treburile noastre. Astăzi, airforce militar ne atacă zilnic în Irak. Viața acestui cetățean american, Obama, depinde de decizia ta viitoare", a spus călăul.

În plus, mama și tatăl jurnalistei decapitat, James Wright Foley, au cerut militanților ISIS să cruțe viețile altor ostatici capturaţi.

“Scutiţi viețile ostaticilor rămași. La fel ca şi Jim, ei sunt nevinovați!", au fost cuvintele mamei disperate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net