VIDEO Constanţa: Câini ucişi la Biobază. Imagini şocante!

Ultima actualizare:

Filmul a fost realizat la începutul acestui an şi urcat pe internet de către organizaţia Save the Dogs. Din imagini reiese cum angajații culeg de pe străzile orașului câinii fără stăpân, îi urcă în autospeciale ca mai apoi să-i omoare chiar în curtea instituției. Câinii uciși sunt îngrămădiți în aceleași mașini cu care sunt transportați după ce sunt prinși și sunt duși la Bibaza din Constanţa, patronată de Alfmob SRL.

În urmă cu câteva luni, conducerea organizaţiei pentru protecţia animalelor Spyke Cernavodă a intrat în greva foamei din cauza refuzului autorităţilor locale de a ajuta la strângerea maidanezilor de pe străzi. „Primăria Cernavodă nu are un adăpost, ci are un contract cu biobaza din Constanța", a declarat pentru „Adevărul de Seară" Constanța, Doina Leșeschi, președintele Spyke.

„Cutremurul" a pornit din Italia

Save the Dogs a dat publicităţii astăzi un comunicat de presă prin care îşi asumă filmul zguduitor publicat pe internet. „Ţarcuri insalubre şi supraaglomerate, câini sănătoşi sugrumaţi cu cleşti de metal şi omorâţi cu o injecţie direct în torace. Zeci de cadavre aliniate pregătite pentru a fi puse în saci de gunoi. Acestea sunt imagini şocante filmate la ecarisajul din Constanţa, material furnizat presei de către asociaţia Save the Dogs din Italia", se arată în comunicatul dat astăzi publicităţii la Milano, Italia.

În acelaşi document se mai arată că organizaţia a început investigaţiile în urma mai multor sesizări venite din partea iubitorilor de animale, după ce Primăria Cernavodă a angajat firma Alfmob SRL din Constanţa pentru a ridica animalele fără stăpân. „Toţi câinii capturaţi şi omorâţi fuseseră sterilizaţi şi vaccinaţi de către asociaţia locală parteneră lui Save the Dogs şi nu reprezentau niciun fel de pericol pentru sănătatea publică", mai precizează comunicatul.Sara Turetta, preşedintele organizaţiei Save the Dogs a declarat că firma Alfmob va fi chemată în instanţă, împreună cu veterinarul care eutanasiază animalele pentru a fi traşi la răspundere.

Ionel Togan, fostul şef al Serviciului de Ecarisaj din Primăria Constanţa şi actual reprezentant al firmei Alfmob Exim SRL Constanţa nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net