Vezi ce boală incurabilă rişti să iei dacă faci sex neprotejat

Ultima actualizare:

    Comunicarea sexuală este foarte importantă
Comunicarea sexuală este foarte importantă

O infecţie cu transmitere sexuală foarte răspândită a devenit rezistentă la antibioticele de care medicina dispune în prezent, au avertizat astăzi specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Vezi cum se numeşte şi în ce ţări a fost identificată până acum.

Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au solicitat guvernelor şi medicilor să monitorizeze răspândirea infecţiei cu gonoree, deoarece tulpina rezistentă inclusiv la clasa de antibiotice numită cefalospirine, considerată de medici ultima linie de tratament a bolii infecţioase, s-a răspândit în Europa şi în Australia, informează Adevărul.

Tulpina rezistentă, numită de oamenii de ştiinţă H041, a fost identificată pentru prima dată în Japonia, în aproximativ aceeaşi perioadă a anului trecut. Ţările europene în care a fost depistată tulpina până acum sunt Marea Britanie, Suedia, Norvegia şi Franţa.

Ca frecvenţă, gonoreea este în România a doua boală cu transmitere sexuală, după sifilis. La nivel mondial, în fiecare an apar 106 milioane de cazuri noi.

Specialiştii spun că de vină pentru apariţia rezistenţei este folosirea iraţională a antibioticelor, dar şi capacitatea uimitoare a bacteriei de a se adapta. Unii dintre cei care se infectează iau antibiotice fără a merge la medic şi fără a face o antibiogramă, ci după recomandările prietenilor ori a sfaturilor de pe forumuri.

Automedicaţia este unul dintre motivele pentru care bacteriile în general dezvoltă rezistenţă la antibiotice.„Această bacterie a dezvoltat rezistenţă la toate tratamentele cu care am încercat să o distrugem", a declarat într-un interviu pentru pentru Associated Press dr. Manjula Lusti-Narasimhan, specialist în cadrul departamentului de boli cu transmitere sexuală al OMS. Acesta a mai precizat că problema rezistenţei la antibiotice există nu doar în Europa sau în Asia, ci în întreaga lume.

Gonoreea poate provoca septicemie şi meningită gonococică dacă nu este tratată prompt şi corect. Ea poate produce infertilitate atât femeilor, cât şi bărbaţilor în lipsa unui tratament. Bebeluşii infectaţi de mamă în timpul naşterii naturale pot dezvolta şi ei meningită gonococică, iar băieţeii au un risc de 50% de a suferi o infecţie oculară care duce la orbire.

Contractată în timpul sarcinii, gonoreea poate provoca sarcină extrauterină, avort spontan sau naştere prematură.

La femei, această infecţie cu transmitere sexuală nu are simptome. Bărbaţilor le provoacă dureri şi usturimi la urinat, precum şi şi secreţii uretrale purulente, mai ales dimineaţa. De multe ori, aceste simptome dispar după câteva zile şi bărbatul crede că infecţia a dispărut, de fapt, ea devine cronică şi mult mai greu de tratat.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net