Vaslui: Peste 1.000 de apartamente rămân în frig

Ultima actualizare:

    Bătrânii şi cei cu venituri mici preferă să stea în frig decât să plătească sute de lei pentru căldură
Bătrânii şi cei cu venituri mici preferă să stea în frig decât să plătească sute de lei pentru căldură

Peste 1.000 de apartamente din Vaslui, precum şi mai multe instituţii de cultură din municipiu, nu beneficiază de căldură, deşi au rămas branşate la societatea de termoficare SC Termica SA, care şi-a restrâns activitatea. Potrivit primarului municipiului Vaslui, pentru cele 1.000 de apartamente nu s-a găsit încă nicio soluţie, oamenii fiind nevoiţi să stea în frig toată iarnă.

“Este destul de grav, frigul a venit, iar oamenii îngheaţă în case. În septembrie erau 1.300 de apartamente branşate la sistemul centralizat de încălzire, pentru care nu se poate furniza căldură, pentru că sunt dispersate, iar asta înseamnă pierderi de peste 60%, restul locatarilor fiind debranşaţi. Pentru 300 de apartamente s-au găsit soluţii, se montează centrale de bloc, dar pentru celelalte 1.000 nu putem face nimic”, a declarat luni, primarul, Vasile Pavăl, conform NewsIn.

Pe lângă cele 1000 de apartamente sunt şi trei instituţii de cultură, Muzeul "Ştefan cel Mare", Biblioteca "Nicolae Milescu Spătarul" şi Casa de Cultură "Constantin Tănase", care îşi desfăşoară activitatea în frig.

SC Termica şi-a restrâns activitatea şi printre cele opt puncte termice închise se numără şi Uzina Termică Urbană, care asigura căldura în instituţiile de cultură, unde îşi desfăşoară activitatea peste 100 de angajaţi."Cea mai grea situaţie este la sala de lectură şi la cea destinată copiilor, unde temperatura nu depăşeşte 12 grade. Sălile sunt încălzite cu reşouri şi calorifere electrice, dar acestea nu fac faţă, încăperile rămân reci. Mai mult, instalaţia electrică e veche şi riscurile sunt foarte mari dacă o supraîncărcăm”, a declarat, luni, Gelu Bichineţ, directorul Bibliotecii Judeţene Vaslui.

Preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalache, a declarat că, cel mai probabil, până pe 20 decembrie angajaţii instituţiilor de cultură vor avea căldură, urmând să fie achiziţionată o centrală termică în valoare de 300.000 de lei.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net