Vaporul cu energie solară

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Timp de doi ani elveţianul Raphael Domjan a încercat să obţină fondurile necesare construirii primei nave alimentate exclusiv cu energie solară. Anul trecut şi-a văzut visul cu ochii. În 2011 vrea să înconjoare pământul la bordul catamaranului numit PlanetSolar.

Prevăzut cu încăperi pentru provizii, aparatură ultramodernă de telecomunicaţii şi branşat în permanenţă la sistemul de ghidare prin satelit, PlanetSolar este de departe cea mai tehnologizată navă de croazieră a momentului.

    Mai citeşte:       Cea mai mare, mai scumpă şi mai luxoasă navă       Poftiţi pe iahtul lui James Bond       Iată mega-iahtul lui Abramovici!       Şi-a construit singur un iaht

Catamaranul care poate transporta nu mai puţin de 40 de persoane la bord se deplasează cu o viteză de peste 15 noduri, consumând exclusiv energie solară. Investiţia totală în proiectul futurist a fost de peste 18 milioane de euro.

Cel mai mare catamaran din lume este alimentat cu energia solară captată în cele 78 de panouri solare, care se întind pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi. Prevăzut cu un motor care dezvoltă o viteză de croazieră, PlanetSolar va fi pregătit de marea provocarea, ocolul Pământului, abia la începutul anului viitor.

„Vom face ocolul Pământului în 2011", a declarat Domjan, care va fi asistat la comanda ambarcaţiunii de francezul Gerard d'Auboville.

2009- Constructorul naval Knierim Yachtbau acceptă să se ocupe de PlanetSolar. Catamaranul este compartimentat pentru a transporta proviziile necesare pentru 40 de oameni

2010- Lucrările evoluează rapid. Aşa arată acum PlanetSolar după ce au fost instalate 53 de panouri solare din totalul de 78

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net