Van Gogh şi-a tăiat urechea din cauza unei nunţi

Citeste tot despre: 

Celebrul pictor olandez Vincent van Gogh şi-ar fi tăiat una dintre urechi după ce a aflat că fratele său, Theo, intenţionează să se căsătorească, potrivit unei noi cercetări.

Expertul britanic Martin Bailey, care a scris o carte despre van Gogh şi a organizat două expoziţii cu operele acestuia, susţine că a descoperit motivul pentru care pictorul s-a automutilat şi apoi a realizat faimosul portret cu bandajul peste ureche.

După analizarea meticuloasă a unei scrisori redactate cu puţin timp înainte de bizarul gest, Bailey a ajuns la concluzia că van Gogh depindea financiar şi emoţional de fratele său.

Cercetătorul este convins că scrisoarea i-a fost trimisă pictorului de Theo, de la Paris, în decembrie 1888, conţinând veşti despre logodna sa. Scrisoarea l-a afectat grav pe van Gogh, care suferea deja de tulburări psihice, şi l-a împins spre automutilare.

'Vincent se temea că ar putea pierde sprijinul emoţional şi financiar al fratelui său', a scris Bailey în ediţia pentru luna ianuarie a revistei The Art.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1