Vacanţă în Tenerife, visul căutătorilor de plaje fierbinţi - FOTO/VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În fiecare an, zece milioane de turişti trăiesc în „Insula Eternei Primăveri“ un amestec de senzaţii în care încap plimbări prin pădurile tropicale, magazine ţanţoşe ale marilor designeri, „decorate” cu discounturi irezistibile, sangria, paella, party-uri de pomină, şi, desigur, plaje vulcanice.

Aranjează-ţi singur concediul. Accesează Click Servicii!

Cu o altitudine de 3.718 metri, Pico del Teide, cel mai înalt munte din Spania, înconjurat de un relief care-ţi dă fiori şi impresia că ai aterizat pe Lună, este ceea ce face ca Tenerife să se ridice cu mult deasupra celorlalte insule din Canare. Stâncile vulcanice au culori intense, care-ţi transmit emoţii şi mai puternice, mai ales dacă ai noroc să prinzi o zi însorită şi vezi toate insulele vecine. Cel mai bine se observă La Gomera, descoperită demult de Columb.

Vezi aici mai multe imagini din Tenerife

Tehnic sau geografic, insula face parte din teritoriul Spaniei, deşi poziţionarea sa în Atlantic, la doar 100 de kilometri de coasta africană, vine cu o bază culturală, istorică şi chiar turistică diferită. Şi e o utopie a iubitorilor naturii, un paradis al shopping-maniacilor, un vis al căutătorilor de plaje fierbinţi... Fierbinte e, de fapt, un cuvânt prea moale pentru o plajă cu nisipul vulcanic şi negru, în toiul verii, căci nu prea poţi să faci un pas desculţ decât dacă te-ai născut fachir. Dar asta face parte, până la urmă, din farmecul de neegalat al acestei destinaţii.

Plantaţii de banane şi golfuri stâncoase

Aproape jumătate din pământul de pe Tenerife este protejat de guvernul spaniol, care doreşte să conserve pădurile de pini, câmpiile cu flori sălbatice, stâncile care plonjează direct în mare, craterele vulcanice şi, desigur, deseori înzăpezitul Teide. Cu plantaţii verzi de banane, o coastă extra-ridată şi golfuleţe stâncoase incredibil de frumoase, nordul este contrastant când pleci din sudul uscat, destul de neted, cu staţiuni zgomotoase.

Tot în nord veţi găsi şi cele mai interesante oraşe, cum ar fi fermecătoarea capitală Santa Cruz sau liniştitul orăşel Garachico. Dar tot în afara oraşelor veţi avea mult mai multe activităţi de făcut, de pildă plimbări, căţărări, ciclism, călărit, ca să nu mai vorbim de priveliştile minunate pe care le veţi descoperi când veţi trece peste văile largi sau peste apa cristalină a oceanului.

Parcul Naţional de la poalele muntelui Teide atrage numeroşi turişti

simeon stalpnicul png

Teide, un fel de emblemă a insulei, se poate vedea aproape din orice parte te-ai afla. În Guanche, limba indigenilor, numele muntelui înseamnă iad şi se referă la natura sa vulcanică. Vârful şi împrejurimile lui au devenit Parc Naţional în 1954. Dacă doriţi să faceţi un tur gratuit, puteţi suna la biroul Parcului Naţional (găsiţi un număr în broşurile de la hoteluri) ca să faceţi o rezervare.

Ai vizitat insula Tenerife? Intră pe forum şi povesteşte impresiile de călătorie!

Sau mergeţi pe cont propriu, dar numai după ce întrebaţi care sunt traseele cele mai spectaculoase şi luaţi o hartă unde acestea sunt însemnate şi monitorizate. În vârful muntelui ajungeţi cu o telecabină. Veţi sta la coadă preţ de jumătate de oră şi veţi plăti cam cinci euro. Luaţi la voi o geacă de vânt sau un hanorac, pentru că temperaturile sunt destul de scăzute, în jur de 12-15 grade Celsius. A doua atracţie ar fi Parcul Loro.

E una dintre cele mai turistice acţiuni pe care le puteţi face în Tenerife, dar chiar veţi fi surprinşi de acest parc zoo. Jungla şi habitatele animalelor sunt perfect recreate, în plus, se laudă cu cel mai mare delfinariu din lume, cu cea mai mare colecţie de papagali, cu unul dintre cele mai moderne acvarii şi cu un show al orcilor super-spectaculos.

Citeşte şi: 

Cipru, locul de naştere al Afroditei - FOTO/VIDEO

Cuba, «Paradisul comunist» din Caraibe - FOTO/VIDEO

Creta, leagănul lui Zeus – FOTO/VIDEO

Joacă-te cu delfinii în lagunele din Maldive! FOTO/VIDEO

Malta, răscrucea de vânturi a Mediteranei - FOTO/VIDEO

Bali, «insula Zeilor» - FOTO/VIDEO

Polinezia Franceză, Paradisul terestru - FOTO/VIDEO

Nu rataţi „Planet Penguin", un adevărat habitat al pinguinilor, aflat la subsol, unde o stâncă imensă e acoperită cu zăpadă şi apă de mare. Loro Parque se află în Puerto de la Cruz, un orăşel pe care-l găsiţi pe drumul către capitala Santa Cruz. Intrarea în parc costă aproximativ 30 de euro.

Citeşte mai multe amănunte despre Tenerife pe adevarul.ro

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net