Va zbura peste Canalul Mânecii legat de baloane de petrecere - FOTO/ VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un aeronaut neînfricat din SUA se pregăteşte să traverseze Canalul Mânecii, în zbor, legat doar de un mănunchi de baloane multicolore pline cu heliu.

Jonathan Trappe, în vârstă de37 de ani, s-a pregătit intens pentru această tentativă îndrăzneaţă în North Carolina. Acesta a reuşit să stea în aer timp de 14 ore, la o altitudine de 2,1 kilometri, stabilind o performanţă în acest sport.

Americanul va fi nevoit să parcurgă 35 de kilometri pentru a ajunge din Anglia în Franţa, iar pentru a ateriza va sparge baloanele, unul câte unul, cu un cuţit.

"De fiecare dată când înţepi un balon, are loc o coborîre sacadată. Chiar dacă metoda este destul de rudimentară, este în acelaşi timp foarte eficientă", a mărturisit aeronautul.

simeon stalpnicul png

Din precauţie, Jonathan îşi va lua la el o paraşută, sperând totuşi ca nu va avea nevoie de ea.

Pentru a face faţă frigului de la altitudinea la care va zbura, americanul va purta un costum de schi şi o mască de oxigen.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net