Vă dăm reţete din carne de miel

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Chiar dacă suntem încă în post, Paştele se apropie cu paşi repezi, aşa că nu strică să vă faceţi de pe acum lista de cumpărături. Săptămâna viitoare deja ar trebui să vă apucaţi să pregătiţi bucatele. Cum carnea de miel este de bază, bucătarul Click!, Jakob Hausmann, vine în întâmpinarea voastră cu patru idei pentru prepararea ei.

Ciorbă cu verdeaţă

Ingrediente: două kg pulpe inferioare de miel, 100 g ceapă, 100 g morcov, 3 linguri orez, 50 g rădăcină de pătrunjel, 50 g păstârnac, o legătură leuştean, una de ştevie, una de macriş, una de leuştean, două ouă, 200 ml smântână, doi litri apă, sare, piper

Mod de preparare: se fierbe carnea circa o oră, apoi se adaugă zarzavaturile tăiate cubuleţe, se fierbe încă 30 minute, adaugând toate ierburile tocate. Separat se bate oul crud amestecat cu smântâna, sare şi piper şi se adaugă treptat în supă.

Drob

Ingrediente: organe (limbă, rinichi, ficat, plămâni), un ou, sare, piper, boia dulce, o legătură pătrunjel, 200 g pesmet, 100 g ceapă, foi de dafin

simeon stalpnicul png

Mod de preparare: ceapa limba, rinichii, ficatul şi plămânii se fierb cu sare şi foi de dafin, apoi se toacă în cubuleţe. Se adaugă sare, piper, boia de ardei, pătrunjel, un ou crud şi pesmetul. Se amestecă, se pune într-o formă dreptunghiulară tapetată cu ulei şi făină şi se dă la cuptor.

Chiftele

Ingrediente: 250 g cartofi, 250 g carne de miel fără os, un ou, o ceapă, pătrunjel, făină, o lingură ulei, sare, piper, boia iute

simeon stalpnicul png

Mod de preparare: cartofii tăiaţi bucăţi se fierb în apă sărată, apoi se strivesc ca pentru piure.

Carnea de miel se dă prin maşina de tocat, se adaugă oul şi piureul de cartofi, apoi ceapa tăiată mărunt şi pătrunjelul. Se condimentează cu sare, boia şi piper, se modelează chiftelele. Acestea se dau prin făină şi se prăjesc la foc iute.

Miel umplut

Ingrediente: două kg pulpă de miel, o jumătate pâine albă, 4-5 ouă, sare, piper, boia, pătrunjel, ceapă, morcov

simeon stalpnicul png

Mod de preparare: se bate puţin pulpa şi se umple cu amestecul de legume, cu pâinea, boiaua, patrunjelul, iar ouăle fierte se pun pe mijloc.

Pulpa se leagă cu o aţă, se condimentează. Separat se încinge uleiul, se colorează pulpa pe ambele părţi, se pune într-o tavă şi se dă la cuptor o oră jumătate, la 175 de grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net