Urmaşul delfinului Mark, căutat în China

Ultima actualizare:

    Sute de mii de oameni au urmărit de-a lungul timpului spectacolele oferite de Mark
Sute de mii de oameni au urmărit de-a lungul timpului spectacolele oferite de Mark

Delfinariul din Constanţa ar putea avea din nou delfini, după ce vedeta Mark s-a stins din viaţă astă-vară. Un exemplar poate să coste între 100.000 de euro şi 300.000 de euro.

O delegaţie a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, formată din directorul general, Adrian Mînăstireanu, şi directorul ştiinţific, Nicolae Papadopol, se află în prezent în China pentru a negocia achiziţionarea a cel puţin patru delfini.

Negocierile sunt avansate, însă nu se cunoaşte data la care aceştia vor fi aduşi la Constanţa. Un muzeograf de la Delfinariu a spus că ei se vor întoarce pe 30 septembrie.

Deşi avem delfini şi în Marea Neagră, reprezentanţii Delfinariului din Constanţa caută delfini în China, întrucât legislaţia românească şi cea europeană protejează aceste mamifere.

„China nu a semnat Acordul pentru Conservarea Cetaceelor din Marea Neagră, Marea Mediterană şi Zona Contiguă a Atlanticului, de aceea îi aduc tocmai din China", a explicat Răzvan Popescu Mirceni, directorul general al Societăţii de Explorări Oceanografice şi Protecţie a Mediului Marin.

Spectacole timp de 23 de ani

Delfinul Mark a murit pe data de 1 iulie, la vârsta de 31 de ani, fiind cel mai longeviv mamifer care a trăit în captivitate. Animalul a decedat în urma unei hemoragii interne.

El a ţinut spectacole până în ultimele ore de viaţă. Timp de 23 de ani, cât s-a aflat la Delfinariul din Constanţa, Mark a fost preferatul copiilor din toată ţara.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net