UPDATE Revine iarna: Cod galben de ninsoare şi viscol

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vântul va avea intensificări susţinute, viscolind ninsoarea.

Meteorologii au emis sâmbătă o avertizare cod galben de ninsoare pentru sud-vestul ţării şi zona montană, valabila duminică între orele 6 - 22. În regiunile sudice şi sud-estice precipitaţiile vor fi sub forma de ploaie, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25 - 30 l/mp.

În regiunile sudice şi sud-estice precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25 - 30 l/mp. Tot mâine, conform prognozei, vor fi condiţii de formare a poleiului.

Judeţele aflate sub Codul galben sunt: Mehedinţi, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Braşov, Covasna, Harghita, Bistriţa Năsăud, Maramureş şi, parţial - Mureş, Suceava, Neamţ, Vrancea, Buzău, Prahova, Sibiu, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sălaj, Timiş, Bihor şi Arad.

simeon stalpnicul png

Poliţia rutieră le recomandă conducătorilor auto ca înainte de a pleca la drum să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, accesând pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, www.cnadnr.ro sau, pentru detalii, apelând numărul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarnă).

Dacă trec prin zonele afectate de ninsori, să pregătească autovehiculele pentru circulaţia pe timp de iarnă şi să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere (vizibilitate redusă, carosabil acoperit cu zăpadă, polei sau umed şi viscol). De asemenea, este necesar să se păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Întrucât cele mai importante blocaje rutiere sunt, de regulă, provocate de autotrenurile care patinează, reamintim prevederea legală conform căreia, conducerea autovehiculului cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe drumurile acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei, fară a avea montate pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate se sancţionează cu amendă de la 9 la 20 puncte (de la 540 la 1200 lei).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net