UPDATE: Gigi Becali, audiat azi la Parchet

Ultima actualizare:

Patronul Stelei, Gigi Becali, s-a prezentat, miercuri, la Parchetul General, unde a fost chemat de procurori pentru a-i aduce la la cunoştinţă materialul de urmărire penală în dosarul sechestrării hoţilor maşinii sale, au declarat surse judiciare pentru NewsIn.

UPDATE: Gigi Becali a declarat că are imunitate, fiind europarlamentar, şi că nu poate fi trimis în judecată fără ridicarea acesteia.

"Deci eu, normal, ca parlamentar european am imunitate, dar eu am vrut lucrul ăsta, că am înţeles de la avocaţii mei că aici la Parchetul General sunt oameni de bună-credinţă şi procurorul şi am zis «bine, domnule, atunci». Nu am nicio problemă, renunţ la imunitate şi vin şi dau declaraţie, dar să văd, prima dată trebuie să vin să mă conving eu", a spus finanţatorul Stelei.

Becali a mai afirmat că nu poate fi trimis în judecată decât dacă i se ridică imunitatea de europarlamentar. "Deci, imunitate înseamnă imunitate, fix cum are imunitate un parlamentar, conform legilor naţionale, adică rămân toate anchetele la stadiul care sunt, adică sunt în cercetare, adică, cum e dosarul Valiza, e pe instanţă, merge mai departe. Asta, ancheta... adică imunitate, citeşte şi tu", i s-a adresat unui ziarist Becali. "Nu au voie să ia măsuri de anchetare, de trimitere în judecată, deci în dosarul ăsta nu mă pot trimite în judecată decât dacă ridică imunitatea", a precizat patronul stelist.

Dosarul lui Becali, în ultima fază înainte de finalizare

Europarlamentarul Gigi Becali s-a prezentat, miercuri, la Parchetul General, unde a fost chemat de procurori pentru a-i aduce la la cunoştinţă materialul de urmărire penală în dosarul sechestrării hoţilor maşinii sale, au declarat surse judiciare pentru NewsIn. Potrivit aceloraşi surse, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a prezentat, miercuri, şi Mihai Mila, unul dintre acuzaţii din dosar.

Aceasta este ultima fază înainte de finalizarea dosarului în care europarlamentarul Becali este acuzat de sechestrare de persoane pentru furtul maşinii sale. Astfel, urmază ca procurorii să decidă dacă îl trimit pe Becali în judecată, spun aceleaşi surse.

Mai mulţi martori din dosarul în care Gigi Becali este cercetat pentru că i-ar fi răpit pe presupuşii hoţi ai maşinii sale au fost citaţi, luni, de procurori, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus declinarea dosarului privind sechestrarea presupuşilor hoţi ai maşinii lui Gigi Becali la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din cauză că patronul Stelei este europarlamentar.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul  Bucureşti, în urma dobândirii calităţii de deputat în Parlamentul  European de către Gigi Becali, procurorii au dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei privindu-i pe inculpaţii George Becali, Călin Otto Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu, Dumitru Beciu, Marius Geavala, Daniel Irimia, Marcel Popa, Mihai Mila şi pe învinuitul Romulus Dumitrescu (faţă de  care  s-au  efectuat  cercetări  sub  aspectul comiterii  unor  infracţiuni de lipsire de libertate în mod  ilegal, uz  fără drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării şi  favorizare a infractorului) în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis, pe 26 iunie, recursul lui Gigi Becali împotriva sentinţei Judecătoriei Sectorului 1 şi au decis că acesta poate părăsi ţara.

Becali a fost eliberat din arest preventiv prin decizia Tribunalului Bucureşti din 16 aprilie, fiindu-i impuse, însă, mai multe interdicţii.

Potrivit aceloraşi surse, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a prezentat, miercuri, şi Mihai Mila, unul dintre acuzaţii din dosar.

Aceasta este ultima fază înainte de finalizarea dosarului în care europarlamentarul Becali este acuzat de sechestrare de persoane pentru furtul maşinii sale. Astfel, urmază ca procurorii să decidă dacă îl trimit pe Becali în judecată, spun aceleaşi surse.

Mai mulţi martori din dosarul în care Gigi Becali este cercetat pentru că i-ar fi răpit pe presupuşii hoţi ai maşinii sale au fost citaţi, luni, de procurori.

Îşi va anunţa candidatura la preşedinţie

Gigi Becali a declarat că are imunitate, fiind europarlamentar, şi că nu poate fi trimis în judecată fără ridicarea acesteia, finanţatorul Stelei precizând că îşi va anunţa candidatura la preşedinţie în scurt timp.

"Da, candidez, îmi voi anunţa oficial candidatura în două-trei săptămâni", a spus Becali, precizând că, după anunţul oficial al candidaturii sale, îl va demasca pe "tiranul care a comandat arestarea sa".

Finanţatorul Stelei a mai afirmat că nu a fost chemat niciodată, până acum, la audieri în dosarul în care este cercetat furtul propriu-zis al maşinii sale.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net