UPDATE Angajaţii Metrorex ies în stradă!

Ultima actualizare:

UPDATE Peste 1.000 de angajaţi ai Metrorex pichetează astăzi sediul Ministerului Transporturilor. Pichetul a început la ora 11.00 şi va fi urmat, până la ora 13.00, de un marş până la sediul Ministerului Finanţelor. Restul angajaţilor Metrorex vor merge la serviciu pentru a asigura transportul călătorilor.

"Am discutat cu ministrul Transporturilor şi am primit asigurări că poate miercuri, în şedinţa de guvern, vom avea un buget de venituri pe acest an aprobat, şi vom putea ulterior discuta despre contractul colectiv de muncă pe anul viitor. În caz contrar, începând cu data de 1 noiembrie, intrăm în procedura de conflict de muncă, cu conciliere, greva de avertisment şi ulterior, greva general'', a explicat preşedintele sindicatului de la metrou, Ion Rădoi.

Reprezentanţii Metrorex susţin că, potrivit Ordonanţei de Urgenţă 99, doar Guvernul poate majora fondul de salarii pentru acordarea unor majorări salariale, în contextul în care Metrorex este una dintre cele zece societăţi monitorizate de FMI.

''Doar Guvernul poate aproba bugetul companiei, şi, deci, şi fondul de salarii. Noi nu putem acorda majorarea solicitată'', a spus Gheorghe Udrişte, director general Metrorex, la sfârşitul discuţiilor de luni cu sindicatele.

Sindicatele de la metrou au anunţat că vor declanşa, în intervalul 1 - 15 noiembrie, o grevă generală, deoarece negocierile referitoare la încheierea unui nou contract colectiv de muncă nu s-au putut desfăşura, fiindcă reprezentanţii administraţiei nu au primit acordul de a discuta despre drepturile salariale.

În total, la Metrou sunt circa 5.000 de angajaţi, 4.320 la Metrorex şi 500 la Alstom, care asigura mentenanţa metroului bucureştean.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net