Un realizator de documentare a fost asasinat în El Salvador

Ultima actualizare:

Foto-reporterul şi realizatorul de filme documentare Christian Poveda a fost împuşcat pe o stradă din nordul lui San Salvador, conform unui purtător de cuvânt al Poliţiei naţionale Civile (PNC), citat de AFP.

"Documentele pe care victima le avea asupra sa corespund lui Christian Gregorio Poveda Ruiz, iar cadavrul lui a fost descoperit într-un canton din El Rosario, între Apopa şi Tonacatepeque, în apropierea automobilului", a precizat acesta.

Conform unor surse din poliţie, Poveda se întorcea din suburbia La Campanera, controlată de diverse grupări. Preşedintele Mauricio Funes s-a declarat "consternat" de asasinat, condamnându-l energic, printr-un comunicat. Funes a cerut autorităţilor să demareze toate anchetele necesare, pentru ca responsabilii să fie aduşi în faţa justiţiei, făcând şi un apel la constituirea unui "front comun" care să facă faţă violenţelor din ţară.

Poveda, francez de origine spaniolă, a publicat reportaje în special despre America Latină, în El Pais, Le Monde, New York Times, Paris Match sau Stern. Documentarele sale au fost difuzate de multe televiziuni din lume şi prezentate în cadrul festivalurilor de film.

Unul dintre ultimele sale filme, "La vida loca" (2008) vorbeşte despre "maras", găşti violente ale tinerilor salvadorieni, tatuaţi din cap până în picioare, care trăiesc din traficul de droguri. Acesta va fi proiectat în cinematografele din Franţa pe 30 septembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net