Un pui de leu stă de 2 ani în Sălăjan

Ultima actualizare:

    Paco are doi ani  şi 120 de kilograme  şi se hrăneşte cu  carne de vită
Paco are doi ani şi 120 de kilograme şi se hrăneşte cu carne de vită

Prietenie incredibilă între un bucureştean şi un pui de leu! Stelian a găsit întâmplător felina la nişte circari de lângă Ploieşti, iar de aproape doi ani împart aceeaşi curte din cartierul bucureştean Sălajan. Peste o lună, Paco va lua drumul Africii, acolo unde îi este locul.

L-a văzut la marginea unui drum, legat cu un lanţ şi hrănit în bătaie de joc cu mâncare pentru câini, şi s-a hotărât pe loc să-l salveze.

Stelian l-a luat pe Paco de la nişte circari din Ploieşti, nu înainte să scoată din buzunar 200 de euro pentru el.

L-a adus în curtea sa din cartierul Sălăjan, i-a făcut un padoc cu încălzire şi i-a pregătit multă carne de vită.

"Avea două luni, când l-am luat de la nişte oameni care îl foloseau pe post de mascotă pentru cei care voiau să facă poze cu el. Am vrut să-l fac cadou soţiei mele. Am întrebat-o dacă-i place maro. Crezând că e vorba de un căţel, s-a bucurat. A fost surprinsă când a văzut dihania asta", îşi începe Stelian povestea.

Leul Paco s-a ataşat repede de noul lui stăpân.

"Până la 11 luni era foarte agresiv, distrugea tot şi era campion la ros. De când a crescut, ne înţelegem mai bine. În ultima vreme, dacă nu mă joc cu el, rage din toţi plămânii", povesteşte amuzat Stelian despre prietenul lui.

Peste o lună, Paco va fi luat din curtea din Sălăjan şi va fi transferat de cei de la Fundaţia pentru Protecţia Animalelor Vier Pfoten în rezervaţia din Africa de Sud.

"Îmi deportează prietenul. O să-mi fie greu fără el, dar ştiu că acolo e locul lui. Aici, nu mai are loc să se desfăşoare. La aproape doi ani, cântăreşte deja 120 de kilograme şi are nevoie de mişcare şi spaţiu. Probabil că o să zac câteva luni, dar fac tot ce e mai bine pentru Paco", ne-a mai spus Stelian.

Va trăi într-o rezervaţie de 1.250 de hectare

Peste o lună, Vier Pfoten se pregăteşte să transfere alte trei feline în rezervaţia de 1.250 de hectare, Lionsrock, din Africa de Sud.

Este vorba despre doi lei de la Grădinile Zoologice din Piatra Neamţ şi Ploieşti şi de o altă felină deţinută de o persoană în Urziceni.

"Din 2002, am dus în sanctuarul Lionsrock, 24 de lei din România. Costul unui transport ajunge la 8.000 de euro, doar pentru o felină", ne-a declarat Kuki Bărbuceanu, coordonatorul proiectului Vier Pfoten.

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net