Un primar s-a dat singur în judecată nemulţumit că i-a scăzut salariul

Ultima actualizare:

Dosarul 8453/112/2010 având ca obiect un litigiu de muncă în care Romeo Florian are calitatea de reclamant, iar Instituţia Primarului Comunei Lechinţa calitatea de pârât, a fost înregistrat la Tribunalul Bistriţa-Năsăud şi va fi judecat, pe fond, în data de 19 ianuarie 2011.

Contactat în legătură cu acest subiect, Romeo Florian a declarat că este nemulţumit ca orice bugetar de faptul că i-a fost diminuat salariul cu 25 la sută şi nu are nicio altă pârghie legală să conteste măsura.

"Sunt ordonator de credite, într-adevăr, dar nu pot decide asupra indemnizaţiei mele de primar. Mi-au scăzut şi mie veniturile cu 25 la sută şi am decis să contest măsura în instanţă. Ştiu că sună ciudat ca primarul unei comune să dea în judecată Instituţia Primarului din acea comună, dar nu am altă modalitate legală", a declarat Florian.

El a menţionat că toţi cei 27 de angajaţi ai Primăriei Lechinţa au contestat măsura diminuării salariilor în instanţă, ei urmând să fie reprezentaţi în faţa instanţei de juristul instituţiei.

"Toţi am apelat la judecată, în frunte cu mine şi cu viceprimarul. Nu am informaţii ca şi alţi primari să fi făcut la fel, dar părerea mea este că, până la urmă, toţi vor recurge la această metodă", a spus Florian.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net