Un oraş din Mexic interzice...transportul cadavrelor în maşină

Citeste tot despre: 

Primăria oraşului mexican Pachuca a decis să înăsprească sancţiunile împotriva şoferilor care conduc în stare de ebrietate, a celor care depăşesc viteza legală, dar şi a celor care ... transportă un cadavru în maşină, transmite AFP.

Noul cod rutier local prevede că 'este interzisă transportarea de cadavre în maşini personale sau utilitare', fără a deţine o autorizaţie în acest sens. 'Este o măsură preventivă', a precizat directorul departamentului circulaţie şi drumuri publice din primăria Pachuca, Jose Antonio Sampayo Rodriguez, adăugând că în oraşul său nu au existat cazuri de transport ilegal de cadavre.

Nu este zi în Mexic în care să nu se găsească mai multe cadavre abandonate în autoturisme, în special în zona de nord a ţării, în apropiere de frontiera cu Statele Unite, în cadrul războiului mortal ce se duce între cartelurile drogurilor pentru controlul traficului, precizează AFP.

Acest 'război al cartelurilor' a făcut numai în ultimii trei ani aproximativ 14.000 de morţi, în pofida faptului că au fost desfăşuraţi în zonă circa 50.000 de militari, pentru a veni în sprijinul poliţiei în lupta împotriva traficului de droguri.

Nu mai departe de vineri, 13 persoane, inclusiv un trecător, şi-au pierdut viaţa într-un schimb de focuri între soldaţi şi mai mulţi bărbaţi înarmaţi într-o suburbie a oraşului Monterrey, în nordul ţării.


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1