Un grup de puşti de clasa a-7-a a descoperit o peşteră misterioasă pe Marte!

Un grup de puşti de clasă a 7 a din California a descoperit o grotă misterioasă pe Marte, atunci când s-a implicat într-un proiect la şcoală ce le cerea să studieze imagini luate de o navă spaţială trimisă de NASA pe planeta roşie.

Cei 16 elevi din clasa de ştiinţă a profesorului Dennis Mitchell, de la Evergreen Middle School din Cottonwood, au descoperit cum arată o supralumină extraterestră - o gaură în acoperişul unei peşteri de pe Marte, informează news.yahoo.com.

Puştii participau la un program ce presupunea ca ei să pună o întrebare de ştiinţă despre Marte, iar o comisie să le răspundă la întrebare printr-o imagine luată chiar de pe planetă.

Citeşte şi:

Şase oameni stau 520 de zile pe Marte!

NASA confirmă: Există viaţă în Cosmos

Astfel, peşterile cel mai probabil s-au format din cauza erupţiilor vulcanice de pe planeta roşie. Lava a format cavităţi în piatră, iar în urmă a lăsat tunele, atunci când erupţia s-a sfârşit.

Acestea erau acoperite atunci când un material solid se aşeza deasupra lor, material ce mai devreme sau mai târziu se prăbuşea şi forma acele intrări pentru supralumină.

Oamenii de ştiinţă încă nu ştiu ce fel de materiale sunt depozitate înăuntru.

"Peştera asta este cu siguranţă nouă pentru noi. Are aproximativ 190 de metri lăţime şi 115 metri adâncime", a specificat Glen Cushing, om de ştiinţă la Centrul Geologic din Statele Unite.

În schimb, profesorul elevilor, Dennis Mitchell, este foarte încântat de programul la care copiii au participat: "Acesta le dă copiilor o bună înţelegere despre cum funcţionează o cercetare şi cum ea poate fi importantă pentru comunitatea oamenilor de ştiinţă. A fost o experienţă minunată".

Mai citeşte:

O treime din suprafaţa planetei Marte a fost acoperită de ape

Există sau a existat viaţă pe Marte. Iată dovada!

Loading...