Un fost ministru nipon a fost găsit mort

Ultima actualizare:

"Am fost anunţaţi că fostul ministru de finanţe Nakagawa a fost găsit mort, dar nu ştim încă detaliile", a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei metropolitane din Tokyo. "Va fi efectuată o autopsie în cel mai scurt timp, pentru a determina cauzele morţii", a adăugat ea.

Potrivit presei, Nakagawa, în vârstă de 56 de ani, a fost găsit mort duminică dimineaţă de soţia sa, în dormitor, la domiciliul din cartierul Setagaya, din vestul capitalei Tokyo. Deocamdată anchetatorii nu au găsit niciun bilet de adio care să acrediteze ipoteza sinuciderii, dar în aceleaşi timp a fost îndepărtată şi ipoteza unei omucideri.

Nakagawa a fost învins la alegerile legislative din 30 august în circumscripţia sa din Hokkaido, pe care a moştenit-o de la tatăl său în 1983. Aceste alegeri s-au soldat cu o înfrângere de proporţii pentru formaţiunea sa, Partidul Liberal-Democrat (PLD), scos de la putere după ce practic a condus viaţa politică niponă aproape fără întreruprere timp de mai bine de o jumătate de secol.

A venit beat la conferinţa de presă

În februarie, Nakagawa demisionase din guvernul premierului Taro Aso, după ce s-a prezentat într-o evidentă stare de ebrietate la o conferinţă de presă susţinută în încheierea unei reuniuni ministeriale a G7 care a avut loc la Roma. El şi-a justificat vocea lentă, roşeaţa din obraji, incapacitatea de a-şi încheia frazele şi somnolenţa printr-un exces de medicamente antigripale.

Shoichi Nakagawa, un naţionalist adept al declaraţiilor şocante, fusese anterior ministru al economiei, comerţului şi industriei, apoi ministru al agriculturii în timpul mandatului premierului Junichiro Koizumi (2001-2006). Avea, de asemenea, înalte responsabilităţi în cadrul partidului. Înainte de a demisiona era considerat un posibil viitor candidat la postul de premier. După o scurtă carieră de bancher, el a intrat în politică în 1983 pentru a prelua ştafeta de la tatăl său, un celebru lider politic al insulei Hokkaiko care s-a sinucis în mod misterios.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net