Un erou român a salvat o fetiţă dintr-un incendiu, în SUA - VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un român stabilit în Statele Unite al Americii, în Detroit, a salvat dintr-un incendiu o fetiţă de opt ani, care era să ardă de vie în propria casă.

Liviu Taloş, de 46 de ani, tată a cinci copii şi căsătorit cu o româncă, munceşte pe rupte în SUA. El repară maşini şi ajută la construirea de case.

Miercuri, s-a culcat sleit de puteri la ora 2.00 dimineaţă, după o zi istovitoare. La ora 4.40 s-a trezit însă din cauza unor urlete puternice care veneau din apropierea casei sale.

"Am auzit răcnete. Vizavi ardea. Am ieşit imediat. Unul dintre cei cinci copii ai familiei vecine rămăsese în casă. Tatăl fetiţei avea braţul ars şi nu mai putea să o salveze pe micuţă. Se ruga. Nu am stat pe gânduri. Am plonjat în casă, ca într-un bazin, după ce m-am urcat pe un butoi şi am spart geamul. M-am târât, am întins mâna şi am găsit un picior. Când am ajuns lângă ea a tuşit. I-am dat fetei drumul de pe geam. Simţeam că leşin, eram ameţit. Nu mai ştiam ce să fac. M-am aruncat în cap de pe geam pe iarbă şi am rămas acolo până a sosit ambulanţa. Tatăl plângea de fericire, m-a îmbrăţişat. Eu aveam pielea arsă, iar lacrimile lui erau fierbinţi", a retrăit momentelr eroul din Denver, contactat telefonic de "Click".

Liviu Taloş s-a născut în satul Stârciu, judeţul Sălaj. El a fugit din România în 1981, în Iugoslavia. A fost însă prins şi trimis înapoi în ţară. În 1990, a plecat din nou. A stat în Italia două săptămâni de unde a luat calea Americii.

Pe când era în România şi avea 19 ani, Taloş a mai salvat o tânără de la moarte, după ce aceasta a fost călcată de tren. Atunci, Liviu a tras-o de sub roţile vagoanelor pe fata inconştientă care, însă, şi-a pierdut un picior în accident.

Horia Creţan, «Îngerul» din New York

Horia Creţan, în vârstă de 33 de ani, a devenit de asemenea erou în SUA, la finele anului trecut.

simeon stalpnicul png

El a salvat un băieţel de patru ani dintr-un incendiu. Creţan locuieşte la New York şi deţine un magazin la parterul blocului care a luat foc în octombrie 2009.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net